-
Home
-
Rețete
-
Sirop
-
Sirop de cirese
Sirop de cirese
Preparare
-
Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore.
-
Punem la fiert la foc mic sucul impreuna cu 750 g zahar. Daca obtinem numai 500 g suc il amestecam cu 500 g zahar, important este sa avem aceiasi cantitate de suc si zahar.
-
Il dam intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugam sucul unei lamai.
-
Lasam siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luam cateva linguri din sirop in care dizolvam aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant . cu aspirina face acest sirop si se conserva de minune.
-
Turnam aspirina dizolvata in siropul cald si il lasam sa se raceasca dupa care il putem turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.
Il servim amestecat cu apa, apa minerala, sifon si cu cateva cubulete de gheata.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Bravo
Nu crezi ca, daca le consumam asa proaspete, cum le-am cules din pom, e cu mult mai benefic pentru organism? De unde ai scos capsunile, ca la ingrediente le-ai uitat?