Petitchef

Sushi cu somon afumat

Antreuri
4 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • 1 Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.


    2 intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.

    3 Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.

    4 Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.


Întrebări:




Comentarii (14):

Mirla, 23/09/2021

Nori nu se poate inlocui cu material textil, sau ce abureli sunt scrise acolo. Se poate face sushi si fara nori, fara nimic altceva in loc, mai grei in schimb, pentru ca orezul nu are suport si doar amidonul dintre boabe ar trebui sa sustina forma... Alte probleme ar fi: orezul pentru sushi se face cu o parte orez si o parte plus un sfert de apa, se fierbe ~12-15 min si apoi se lasa cu capac inca 30 minute. Se poate adauga niste amidon ca sa iasa mai lipicios. SI SE FOLOSESTE OREZUL CU BOB ROTUND

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 14/03/2017

Fac des si imi place mult cu ghimbirul murat si sosul de soia.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Marius, 10/04/2022

Sunteti analfabeti functionali ! Si multi !
Nu se referea la inlocuirea nori-ului cu textil ci la suportul pe care ar trebui pus nori-ul !

(2) (0) Abuz
Doina, 31/01/2019

Reteta este corecta siverificata

(0) (0) Abuz
negru_g2015
negru_g2015, 27/02/2015

Nori sunt niste alge , acum se gasesc si in Kaufland , ele nu se pot inlocui, sunt baza la sushi ele fiind invelisul in care intra orezul legumele si pestele.

(0) (0) Abuz
06/05/2014

Foarte foarte gustos,nu ma pot opri de mincat :D

(0) (0) Abuz
04/03/2014

Beton

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Da reteta asta imi place pt k are somon are peste crud este delicioasa pt k am incercato

(0) (0) Abuz
10/01/2013

Am facut-o de nenumarate ori. Foaaaaarte buna!

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecel si somon afumat
Rulouri de dovlecel si somon afumat
16 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Terrine de dovlecei si somon afumat
Terrine de dovlecei si somon afumat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive pentru a consuma somon 5 motive pentru a consuma somon Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Sushi Sushi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează