Petitchef

Turte din faina de hrisca

Aperitiv
2 porții
40 min
35 min
Foarte ușor
359 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.27 (0.14€/porție)

Preparare

  • Se amesteca faina cu sare dupa gust si cu suficienta apa pentru a rezulta o pasta mai subtire insa nu foarte lichida. Se acopera cu o folie si se lasa 2 ore.
  • Dupa acest timp aluatul (care e extrem de fin si matasos) va fi mai maleabil. Cu mainile usor umezite formati bilute potrivite pe care le turtiti intre palme pentru a avea grosimea de 1-1,5 cm.
  • Presarati susan peste turte si apasati-l usor pt a intra in coca. Puneti turtele formate pe o tava cu hartie de copt si dati la copt la foc potrivit pana se rumenesc si sunt crocante (la mine a durat cam 35 minute).
  • Sunt foarte crocante si isi mentin aroma specifica hriscai. servit cu pateu de masline si legume.

R Retete vegane

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (154g)
Calorii: 359Kcal
  • Carbo: 69.5g
  • Grăsimi: 2.2g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 12.1g
  • Fibre: 4.1g
  • Zahăr: 1.8g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10

Poze

Turte din faina de hrisca
Turte din faina de hrisca - poza 2

Întrebări:




Comentarii (14):

Costel, 17/11/2023

Delicioase retete cu Hrisca va mulțumesc de informații prețioase!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Luca, 28/02/2020

Super, ca variatie in regimul Ohsawa 7.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
viorel, 16/01/2019

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cornelia, 16/06/2018

Multumesc mult! Acum le am scos din cuptor!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/02/2016

Si eu am incercat reteta. Nu mi-a iesit.Ba chiar am tinut compozitia mai mult la frigider crezand ca poate se va mai ingrosa...nimic.Nici nu puteam sa formez bilute,mi se scurgea copozitia printre degete.Am incercat si eu varianta cu clatita,dar se ardea,la mijloc deloc nu se faceau.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/12/2015

Am incercat aceasta reteta si nu mi-a iesit. Dupa cele 2 ore, nu aveam ce sa framant ...din ce sa fac turte, ca aveam tot o pasta subtire (ma asteptam sa se umfle faina de hrisca si sa pot forma bilutele). Am incercat sa fac un fel de clatite, dar aluatul se imprastia in tigaie (chiar si dupa ce am adaugat 1 banana), se ardea (se lipea de tigaie) si, daca printr-o minune reuseam sa intorc "clatita" si sa o ard si pe partea cealalta (caci o lasam cat puteam de mult), mijlocul tot crud parea sa fie (Ori o fi fost faina fiarta? - Oricum...nu mi-au iesit turtele) :( Unde am gresit? Chiar as vrea sa imi iasa, caci incerc sa tin o dieta fara gluten, iar gustul fainii de hrisca este DELICIOS! Nu stiu? Poate am pus prea multa apa? (Nu puteti scrie si cantitatea de apa necesara, va rog?)

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
09/06/2015

Sunt delicioase!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/08/2015

FB pentru aceasta reteta si explicatiile date. Multumesc!!!

(0) (0) Abuz
23/01/2014

Am incercat-o si eu.Merita.

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Excelent !!! sant diabetica si nu vreau sa devin insulino dependenta...hrisca ma ajuta foarte mult.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Hrisca - o pseudo-cereala Hrisca - o pseudo-cereala „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează