Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Branzoici dospite

REȚETE


MENIUL ZILEI

Antreuri

Ciorba de miel

Felul principal

Miel la gratar

Desert

Pasca

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.00/5 - 19 voturi)

2 comentarii

branzoici

Ingrediente:

500 g faina, 200 ml lapte, 2 ou, 2 galbenusuri, 50 g drojdie, 50 g unt,1 zahar vanilat , 3 linguri zahar, 1/2 lingurita sare, 250-300 g branza de vaci , zahar dupa gust pt branza,coaja de lamaie,stafide

Mod de preparare:

Faina se tine la cald cu o zi inainte , se cerne de 2-3 ori inainte de folosire. Se iau circa 100 g faina si se oparesc intr-un castronas cu putin lapte amestecind cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia care se lasa sa se raceasca pina ajunge la temperatura miinii . In acest timp se dizolva drojdia cu 1 lingurita de zahar in putin lapte caldut, apoi se amesteca in compozitia din castronas. Astfel se obtine maiaua care se lasa la loc cald pt a fermenta si a-si mari volumul . Apoi se adauga 1 ou si 1 galbenus , 3 linguri zahar ,restul de faina ,sarea,  se framinta toate la un loc timp de 10-15 min, se acopera aluatul obtinut si se lasa din nou la dospit 15 minute. Intre timp se pregateste crema de branza. Se amesteca brinza cu 1 ou, zahar dupa gust, stafide si coaja rasa de lamaie. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie in patrate de 10×10 cm, se umplu cu crema de branza fiecare si se aduc colturile de aluat unul peste altul pt a forma branzoicile. Se ung cu ou deasupra si se aseaza pe o tava unsa cu ulei in prealabil. Se lasa la cuptor 30-40 minute.

Share/Bookmark

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

FOARTE FRUMOD

3 / 5

La ce temp trebuie sa fie cuptorul cand le coci?


Rețete inrudite



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tarta cu crema de vanilie si capsune

Tarta cu crema de vanilie si capsune
dezgustător
delicios