Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Branzoici dospite

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.00/5 - 19 voturi)

2 comentarii

branzoici

Ingrediente:

500 g faina, 200 ml lapte, 2 ou, 2 galbenusuri, 50 g drojdie, 50 g unt,1 zahar vanilat , 3 linguri zahar, 1/2 lingurita sare, 250-300 g branza de vaci , zahar dupa gust pt branza,coaja de lamaie,stafide

Mod de preparare:

Faina se tine la cald cu o zi inainte , se cerne de 2-3 ori inainte de folosire. Se iau circa 100 g faina si se oparesc intr-un castronas cu putin lapte amestecind cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia care se lasa sa se raceasca pina ajunge la temperatura miinii . In acest timp se dizolva drojdia cu 1 lingurita de zahar in putin lapte caldut, apoi se amesteca in compozitia din castronas. Astfel se obtine maiaua care se lasa la loc cald pt a fermenta si a-si mari volumul . Apoi se adauga 1 ou si 1 galbenus , 3 linguri zahar ,restul de faina ,sarea,  se framinta toate la un loc timp de 10-15 min, se acopera aluatul obtinut si se lasa din nou la dospit 15 minute. Intre timp se pregateste crema de branza. Se amesteca brinza cu 1 ou, zahar dupa gust, stafide si coaja rasa de lamaie. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie in patrate de 10×10 cm, se umplu cu crema de branza fiecare si se aduc colturile de aluat unul peste altul pt a forma branzoicile. Se ung cu ou deasupra si se aseaza pe o tava unsa cu ulei in prealabil. Se lasa la cuptor 30-40 minute.

Share/Bookmark

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

FOARTE FRUMOD

3 / 5

La ce temp trebuie sa fie cuptorul cand le coci?


Rețete inrudite



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Prajitura cu frisca si capsuni a zeilor

Prajitura cu frisca si capsuni a zeilor
dezgustător
delicios