Petitchef

Cartofi Frantuzesti

Desert
8 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Incepem prin a spala bine cartofii pe care ii punem la fiert intregi si cu coaja. Ii lasam sa fiarba pana sunt pe jumtate facuti, iar apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca.
  • Cand sunt suficient de reci cat sa-i putem tine in mana fara sa jonglam cu ei, ii curatam si ii taiem rondele groase cam de jumatate de centrimetru.Batem ouale, le amestecam cu telemeaua razuita, branza dulce, nucsoara si adaugam lapte astfel incat sa obtinem o consistenta destul de lichida, ca de iaurt.
  • Ungem vasul cu unt, tapetam cu pesmet sau gris si asezam un strat de cartofi. In functie de cati cartofi au ramas, comparativ cu cati au incaput in tava, turnam in tava o jumatate sau o treime din amestecul de branza cu oua.
  • Continuam sa asezam straturi de cartofi si branza, iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Dam la cuptorul incins la foc mediu timp de 30 - 40 de minute, pana se rumenesc.
  • Ii putem servi ca garnitura sau simpli, si consideram ca 100 de grame au cam 130 de calorii, cu conditia sa folosim telemea de vaca, nu foarte grasa.


Poze

Cartofi Frantuzesti
Cartofi Frantuzesti - poza 2
Cartofi Frantuzesti - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti "Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti" Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează