Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Ceai din frunze de dafin

De The Green Foot
(4.52/5 - 31 voturi)

2 comentarii

Varianta printabila

Stiu ca sunteti obisnuite sa folositi frunzele de dafin in ciorbele sau tocanitele de cartofi nicidecum in ceaiuri. Desi s-ar putea sa fiti reticente la ceaiul de dafin, eu o recomand cu caldura mai ales cand sunteti racite si tusea este o problema pentru voi. Contrar asteptarilor, combinatia zahar-dafin este una placuta la gust, dafinul fiind doar o prezenta subtila in mijlocul aromei de zahar ars. Ceaiul o stiu de la mama, iar mama o stie de la bunica, bunica de la strabunica, strabunica de la mama ei... este un leac vechi care ne-a calmat de multe ori tusea.

Ceai din frunze de dafin

Pentru un pahar de ceai fierbinte avem nevoie de:3 linguri de zahar1 pahar de apa (250 ml)+ 50 ml de apa6-7 foi de dafin

Se topeste zaharul amestecand mereu pentru ca acesta sa nu se arda. Cand zaharul s-a transformat intr-un sirop gros ca mierea se adauga cei 300 ml de apa. Atentie sa nu va opariti, siropul fierbinte in contact cu apa poate sa va stropeasca si sa va arda! Se adauga foile de dafin si se fierbe la foc mic aproximativ 5 minute.

Ceai din frunze de dafinPrints may be available for purchase through the shop.

Se ia vasul de pe foc si se tine acoperit pentru 5-10 minute. Ceaiul se bea cat de fierbinte puteti suporta.

Atentie, fiind un ceai medicament si cu un continut ridicat de zahar nu este indicata consumarea in cantitati mari!

Raportează o greșeală în text rețetei

Printează pagina
De The Green Foot (Vizitează situl)


Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

SUPER BUN

3 / 5

Eu folosesc ciaiul in vindecarea durerilor de oasa si stoparea coxartrozei


Rețete inrudite


Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!


Convertor uinitați de măsurăDelicios sau Dezgustător

Turta dulce

Turta dulce
dezgustător
delicios