Petitchef

Chec cu rahat si stafide

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cana folosita la masurare a fost o ceasca de cafea, iar paharul de ulei este unul de wisky, asta ca sa nu va incurcati .
  • Si pentru ca un bun bucatar (chiar si incepator ca mine) tine mereu ordine si curatenie in bucatarie, am scris mai jos pasii de pregatire pentru a nu va incurca cand va apucati de lucru fiind mult mai usor daca toate ingredientele sunt la indemana.
  • Mai intai:
    - separam albusul de galbenusuri,
    - razuim coaja si stoarcem zeama de la lamaie,
    - taiem felii subtiri de rahat,
    - spalam forma si o tapetam cu hartie de copt,
    - pregatim masurile de zahar, faina, ulei si stafide;
    - dam drumul la cuptor pentru ca temperatura sa fie constanta cand voi introduce compozitia.
  • Inainte de a ne apuca de albusuri, frecam galbenusurile cu uleiul, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si lasam putin de o parte.
  • Batem albusurile bine (le puteti face cu mixerul dar numai dupa ce le-ati batut 5 secunde cu telul)apoi adaugam zaharul si esenta de lamaie, folosind numai telul.
  • Adaugam galbenusurile si faina amestecand tot cu telul de jos in sus.Compozitia fiind gata ne pregatim de a turna in tava astfel: compozitie, rahat si stafide, compozitie, rahat si stafide si inca odata compozitia care trebuie sa fie ultimul strat.Rahatul si stafidele pot fi folosite din belsug.
    Peste suprafata compozitiei pus praf de scortisoara in model, sau puteti pune si cacao.
    Nu folosit modele cu cacao in interiorul compozitiei pentru ca vrut sa se vada rahatul si stafidele cand checul este taiat. Daca vreti sa aveti chec cu model, inainte de a pune compozitia in tava, pastrati o mica parte pentru a freca cu cacao, care o puneti ori deasupra compozitiei ori intre straturi.
  • Acum introducem tava in cuptor la temperatura medie. Cand checul incepe sa prinda culoare si stratul de sus este umpic mai tare, il scotem pentru a cresta suprafata acestuia cu un cutit pe lung si punem rahat in crestatura formata si bagam din nou la cuptor pana este gata.
    Verificam checul cu o scobitoare, daca este facut compozitia nu se va lipi de aceasta.


Poze

Chec cu rahat si stafide
Chec cu rahat si stafide - poza 2
Chec cu rahat si stafide - poza 3
Chec cu rahat si stafide - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

04/11/2016

Excelent,am sa o fac curand

(0) (0) Abuz
04/07/2011

Nui bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu somon afumat, lămâie și cepșoară
Chec aperitiv cu somon afumat, lămâie și cepșoară
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează