Petitchef

Ciorba de cartofi cu afumatura

Felul principal
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Punem afumatura in aprox 2,5l de apa la fiert si cand incepe sa fiarba apa si scoate putina spuma deasupra o aruncam si punem alta curata.Lasam sa fiarba bine de tot.
  • Intre timp calim pe rand legumele:ceapa,morcovul si pastarnacul.Le punem in oala in care este afumatura si le lasam sa fiarba la foc mic,cca 30-40 de minute.
  • Apoi adaugam si cartofii.Scoatem de asemenea si afumatura si o taiem bucati mari sau mici dupa preferinta.
  • Cand au fiert si cartofii punem si sucul de rosii sau bulionul,condimentam cu sare si acrim dupa gust,cu bors sau sare de lamaie.La final adaugam si patrunjelul si leusteanul proaspat tocate.


Poze

Ciorba de cartofi cu afumatura
Ciorba de cartofi cu afumatura - poza 2
Ciorba de cartofi cu afumatura - poza 3
Ciorba de cartofi cu afumatura - poza 4
Ciorba de cartofi cu afumatura - poza 5
Ciorba de cartofi cu afumatura - poza 6
Ciorba de cartofi cu afumatura - poza 7

Întrebări:




Comentarii (11):

adriana_m2022_3
adriana_m2022_3, 20/10/2023

Eu pun tarhon, bat oua pe care le adaug dupa ce am stins focul si acresc cu otet.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
22/11/2016

F. bune retetele de la Petitchef! Imi place!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2015

Fffffoarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
stela_r2023
stela_r2023, 20/10/2023

Foarte buna ,eu ii pun și un pic de cimbru și când am posibilitatea o acresc cu zeama de varza ,dar îmi place și neacrita

(1) (0) Abuz
19/08/2017

Super bună

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 22/11/2016

Ha, ha, ha !!!! Heeei, da ! Ma bucur ca ai tinut cont de critici si ai schimbat reteta dar ai sters si comentariul, da' oricum nu mai era valabil acum. Asa mai merge! Sa-ti mai spun cateva smecherii: legumele e mai bine doar sa le inabusi putin in sucul lor, e mai sanatos, si pentru asta pui capac la oala si le lasi cateva minute asa la foc mic si apoi le poti pune in oala. Si inca o chestie : sa stii ca iese foarte buna si fara suc de rosii sau bulion si daca pui si cateva boabe de piper in ea si 2-3 oua batute bine in care adaugi putina apa rece si le pui in oala dupa vreo 5 min dupa ce stingi focul o sa cazi pe spate de cat de buna este, si daca o mai acresti si cu zeama de varza in loc de bors sau sare de lamaie o sa fie dementiala ! P.S. La masa poti pune smantana in ea. Wow! Wow!

(4) (0) Abuz
15/03/2013

Acum am sa o fac si euuuuu

(0) (0) Abuz
26/03/2012

Este foarte buna si gustoasa pofta buna

(0) (0) Abuz
17/11/2011

Am facut-o si eu.e tare buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează