Petitchef

Ciorba de fasole in paine de casa

Altele
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Pentru paine:

Pentru ciorba:

Preparare

  • Eu am facut si ciorba si painea in paralel.Prima data am pus putin carnea si fasolea la foc in cratite diferite si apoi m-am apucat de paine.Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa dospeasca,am facut ciorba.

    Pentru paine:
    Am amestecat drojdia cu sare si putina apa calduta si am adaugat compozitia peste faina.Am framantat si am tot adaugat apa cat cuprinde.Am lasat cam o ora sa dospeasca aluatul.(Intre timp m-am ocupat de ciorba).
    Dupa ce a dospit,am impartit aluatul in 4 si l-am pus in 4 craticioare rotunde tapetate cu ulei si faina cu diamentrul cam de 20-25cm(eu recunosc,nu am avut 4 cratite exact la fel).Le-am lasat putin sa mai dospeasca,iar apoi le-am pus in cuptor cam o ora.La sfarsit am uns painitele cu galbenus de ou sa arate mai bine si le-am mai lasat 5 minute.

    Pentru ciorba:
    Am pus initial la fiert in oale diferite fasolea(a fiert cam 30 minute) si carnea(cam 10 minute).In oala in care am facut ciorba am prajit ceapa,morcovii,ardeiul si am condimentat cu sare,piper,boia.Am adaugat apa,fasolea,carnea,telina si le-am lasat la fiert.Cand au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii,tarhonul,cimbrul.Le-am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna si gata.

    Pentru servire:
    Am taiat cate un capac fiecarei paini si i-am scobit miezul.Am pus painile pe cate o farfurie si le-am umplut cu ciorba.Am acoperit cu "capacul" de coaja pe care l-am taiat si am servit.A fost delicioasa!!!!!


Poze

ciorba de fasole in paine de casa
ciorba de fasole in paine de casa - poza 2

Întrebări:




Comentarii (33):

06/01/2018

Prea multa drojdie,3 cubulete?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/01/2015

Ciorba de fasole nu contine bors acru?cu ce se acreste ciorba?

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
08/12/2013

Desi ciorba mea categoric este mai bua, totusi reteta de fata se apropie mult de reteta mea, arata superbine

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
25/09/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Alina, 05/05/2021

Totuși, nu vreți sa rectificati aceasta reteta?? Gramajul drojdiei nu se menționează, temperatura cuptorului nu, nimic despre consistenta aluatului, ar ajuta orice gospodina sa stie daca trebuie sa iasa mai tare, mai moale! Dar faptul ca ati fiert ciolanul afumat/costiță în doar 10 minute spune tot!! M-am răzgândit, mai bine ștergeți reteta de pe site :)

(0) (0) Abuz
20/02/2015

O sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
17/02/2015

Foarte buna. o sa incerc si eu sa fac aceasta reteta cu bolul de paine.

(0) (1) Abuz
04/02/2015

Un deliciu

(0) (0) Abuz
26/01/2015

Este delicioasa!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
nimeni, 24/01/2015

De ce este nevoie ca fasolea si ciolanul sa fiarba in 2 oli separate ????
In rest cred ca este o reteta veche dar cu o prezentare originala

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chipsuri de paine pita - reteta expresa
Chipsuri de paine pita - reteta expresa
20 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează