Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE





REȚETE

Ciorba de fasole pastai cu lapte batut

de (Vizitează situl)
(4.00/5 - 24 voturi)

8 comentarii




Acesta este unul dintre gusturile copilariei pe care imi place sa mi-l reamintesc din cand in cand. Bogatia laptelui da un gust aparte ciorbei, care ramane totusi usoara, desi e foarte gustoasa.

Retete culinareIngrediente necesare:
500 g fasole pastai
500 ml lapte batut
1 ardei gras
o ceapa
sare, piper, ulei
leustean


Mod de preparare:
Am pus la calit ceapa si ardeiul tocate marunt cu 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 minute am pus si fasolea galbena si am mai lasat sa se caleasca 2-3 minute, iar apoi am adaugat 1.5 litri de apa. Proportia apa - lapte batut trebuie sa fie 1,5 l apa la 0,5 l lapte pentru ca ciorba sa iasa mai subtire sau 1 l apa - 1l lapte daca doriti sa iasa mai groasa si cu un gust mai bogat.

Retete culinare
Am lasat sa fiarba timp de 15 minute, apoi am turnat 500 ml de lapte batut, amestecand bine. Am mai lasat sa clocoteasca de cateva ori.

Retete culinareLa sfarsit am adaugat leusteanul tocat, pentru a-i desavarsi gustul.

Retete culinareVa dorim pofta buna!

Imprimer cette page
de Retete Culinare (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Este si preferata mea de altfel,numai ca eu o gatesc dupa reteta moldoveneasca.Adaug morcov,iar laptele batut il las sa se acreasca bine,nu chiar proaspat,ca sa iasa acrisoara,dar depinde de gust.Iar la sfarsit bat cateva oua cu smantana si le adaug peste celelalte.Si bineinteles leusteanul,pe care il ador!

5 / 5

Foarte bun

| i cooked this recipe
5 / 5

Super buna!

| i cooked this recipe
5 / 5

Super buna..........delicios...

5 / 5

EXCELENTA

2 / 5

Destul de buna,dar mai buna era cea a bunicii mele...

... click aici pentru a vedea toate comentariile (8)

Rețete inrudite


Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează...Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător