Petitchef

Ciorba de miel

Ciorba de miel
Am folosit: carne si oase de miel, cateva legaturi de loboda, ceapa verde, un morcov si un patrunjel radacina, mici, o legatura de patrunjel verde, o legatura de asmatui.
Capul de miel, partea inferioara de la picioare si orice parte care nu se foloseste la drob sau la friptura, se pun la fiert in apa rece, si dupa aproximativ o ora se adauga in oala ceapa taiata marunt si calita, loboda tocata, legumele curatate si date prin razatoare, verdeata tocata din care se mai pastreaza putin pentru pus la sfarsit, sarea, piperul si orice alte mirodenii obisnuiti sa folositi la ciorba de miel.

Noi, eu si taica'meu ca am bucatarit impreuna de Paste, am folosit de data asta oala de presiune, ca sa economisim timp, asa ca am fost nevoita sa pun toate ingredientele odata, apoi am lasat sa fiarba cam 20 de minute de cand a inceput sa iasa primul jet de abur.

Dupa aceea, adica dupa ce s-a racit zeama si s-a putut scoate capacul, am dezosat bucatile de carne cu os si am pus toata ciorba intr-o oala obisnuita.
Am mai fiert aproximativ 15 minute, adaugand si borsul (alor mei le place mai acru si niciodata nu-l fierb inainte de a-l turna in oala), potrivind de sare si piper, iar la urma am presarat verdeata tocata pe deasupra.

Pofta buna! :)







Comentarii:

11/04/2015

Da, f.bun. Eu, de obicei, fierb, mai intai, borsul si apoi il adaug in oala.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Foarte buna..acu am terminato..astept aprecierile familiei..multumesc..de reteta..

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează