Petitchef

CIORBITA ACRA DE LEURDA CU GALUSTE DE MALAI

CIORBITA ACRA DE LEURDA CU GALUSTE DE MALAI mal

Am profitat din plin de "sacul" de leurda pe care l-am cules saptamana trecuta din Retezat.:D

Ne-am infruptat din mancarurile pregatite cu leurda, sa ne ajunga tot anul.:))

Pana acum am gatit-o sub diverse forme....va voi arata retetele pe rand sau cand reusesc sa iau cate o mica pauza (ca acum ) de la restul pregatirilor pentru sarbatorile pascale.

Ca sa preparati mancaruri cu leurda, aveti nevoie , evident de leurda. O puteti cumpara din piata, daca nu aveti posibilitatea s-o culegeti chiar voi.

Pentru ciorbita acra, pe langa leurda ( cca 500g de frunze ) , mai aveti nevoie de ulei (2-3 linguri), iaurt (200 ml)...smantana (100 ml ), doua oua , faina de malai (cca 150 g ) , faina alba de grau (cca 2 linguri ) si sare .

Iata cum se prepara:

leurda, bine spalata si taiata fideluta se pune in oala si se caleste in ulei cateva minute (2-3) ....trebuie sa elibereze un soi de suc :).

Acoperiti apoi cu apa fierbinte leurda, puneti sare dupa gust si lasati-o sa clocoteasca.

Intre timp (trebuie sa va miscati repede, leurda nu are nevoie sa fiarba prea mult) preparati galustele de malai astfel:

bateti un ou cu furculita pana se omogenizeaza, apoi adaugati faina de grau, putina sare si malaiul pana obtineti o consistenta potrivita ( trebuie sa se lege ingredientele si sa se desprinda de pe furculita )

Cu furculita formati mici galuste pe care le puneti in ciorbita clocotind , pe rand, pana epuizati compozitia.

Gustati ciorbita de sare si mai adaugati , daca este necesar.

Lasati-o sa clocoteasca la foc moderat pana se patrund galustele[ cca 10 minute] ( consistenta o sa fie putin mai dura ca a celor de gris) .

Intr-un bol spargeti un ou, pe care il frecati bine-bine cu smantana.

Inainte sa opriti focul, adaugati amestecul peste ciorbita....

Nu va speriati daca apar "mici zdrente" de ou, dau bine in ciorbita si o ingroasa.

Serviti ciorbita cu paine (prajita) si iaurtul adaugat dupa ce ati pus-o in farfurie, la masa :).

Asa arata dupa ce se amesteca cu iaurtul :

Incercati ! :)








Comentarii:

Lucia, 10/04/2019

Suna f bine! o voi incerca cu siguranta!

(1) (0) Abuz
27/03/2014

Nemaipomenita reteta! Multumesc.

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Foarte,foarte buna

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Mama mia

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Foarte gustoasa!

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
31/03/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Super reteta!!yamyyy

(0) (0) Abuz
19/03/2013

Foarte gustoasa si buna 1

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de ridichi
Supa rece de ridichi
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Ceapa vrajitoarelor – leurda Ceapa vrajitoarelor – leurda Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează