Petitchef

Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi

Suna bine, nu? Gustul este wow si umeaza sa va dau si reteta pentru ciuperci la cuptor pe pat de cartofi. Noi suntem fani ciuperci asa ca ultima data cand am mers la cumparaturi nu am rezistat tentatiei si am cumparat o caserola de ciupercute champignon. Cartofii folositi sunt noi deci mai tari decat cei “vechi”.

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor
564 Kcal

Ingrediente

4

Pentru reteta de ciuperci la cuptor pe pat de cartofi ai nevoie de:

Cost estimat: 6.66 (1.66€/porție)

Preparare

  • Pentru inceput spalati bine cartofii, daca sunt noi, ca in cazul meu, ar fi mai ok sa.i fierbeti intai si apoi sa.i bagati la cuptor. Eu nu i.am fiert, doar i.am spalat si i.am taiat in 4. Din cauza ca ciupercile se coc mai repede decat cartofii, nu puteti lasa foarte mult la cuptor, iar cartofii de la suprafata or sa fie putintel mai tari decat restul.

    Ungeti tava cu unt, asezati cartofii, taiati coditele de la ciuperci in doua (logic, spalati ciuprcile prima data) si le asezati peste cartofi, taiati bucatele de unt si le distribuiti egal in tava, turnati laptele, presarati condimentul pentru cartofi, apoi presarati cascavalul sau amestecul de branzeturi.
  • Asezati palariile de ciuperci pesste ce aveti deja in tava, taiati sunca sau kaiserul cubulete mici si puneti in fiecare ciuperca 3-4 cubulete, apoi presarati cascaval sau amestec de branzeturi peste ciuperci. Ultimul pas consta in amestecarea celor doua oua si cu o furculita puneti putin ou pe fiecare ciupercuta si ce va ramane turnati printre ele, pe cartofi.

    Incingeti cuptorul vreo 10 minute inainte de a baga tava la cuptor, iar de lasat le lasati pana se rumenesc ciupercile si incercati cartofii cu o furculita. Daca nu pot fi patrunsi usor mai lasati sa se coaca, ciupercile chiar si rumenite bine vor avea un gust foarte bun. Teoretic ar dura cam o ora. Daca sunt cartofii fierti in prealabil o sa dureze mai putin.
  • Este o mancare destul de usoara, cartofii vor imprumuta mult din gustul untului, laptele o sa le dea un gust dulceag, numai bun, iar ciupercile sunt divine…

    V.am pupat, spor la bucatareala :)

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (631g)
Calorii: 564Kcal
  • Carbo: 91.3g
  • Grăsimi: 10.9g
  • Grăsimi sat.: 4.7g
  • Proteine: 20.8g
  • Fibre: 8.9g
  • Zahăr: 8.4g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 17

Poze

Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 2
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 3
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 4
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 5
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 6
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 7
Ciuperci la cuptor umplute pe pat de cartofi - poza 8

Întrebări:




Comentarii (37):

20/10/2017

F bună si simplu de facut

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2015

Suna tentant. Mi-ar place s-o incerc. Poate azi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2015

Super...!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/01/2014

Am inlocuit ciupercile champignon cu pleurotus si laptele cu iaurt.... astept sa vad ce a iesit, miroase divin...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ileana-ile
Ileana-ile, 22/01/2019

Arata super, am la cuptor aceasta reteta si abia astept sa fie gata ...revin cu detalii.

(0) (0) Abuz
15/08/2018

Ești în negura totală Mai multe comparatii, pronosticuri, indicatii.

(0) (0) Abuz
01/04/2015

Am incercat-o si eu este ffff buna .
Super!!!! Multumim pentru reteta.

(0) (0) Abuz
31/03/2015

Suna bine, am sa o fac, dar am o nelamurire ; temperatura cuptorului la cat trebuie reglat?

(0) (0) Abuz
givarom, 03/02/2015

Mmmmmmm.........!!!!!!!!!! buneeeeeeeeee!!!!!!!!11

(0) (0) Abuz
02/02/2015

Imi lasa gura apa ! excelenta !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! De ce sa bem apa dimineata, imediat ce ne dam jos din pat? De ce sa bem apa dimineata, imediat ce ne dam jos din pat?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează