Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE

REȚETE


MENIUL ZILEI

Antreuri

Ciorba de miel

Felul principal

Miel la gratar

Desert

Pasca

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.80/5 - 375 voturi)

64 comentarii

mal

Cand mama ne facea cosulete , copil fiind, priveam cu admiratie cum le modeleaza , le pune miez de dulceata  si le face mot de bezea ...inghiteam in sec cu ochii pironiti pe usa cuptorului doar , doar or fi gata  sa-mi pot stampara pofta care ma mistuia.

Odata ninse cu zahar, nu mai asteptam sa se racoreasca , ma infruptam cu riscul sa-mi "frig" limba cu dulceata inca fierbinte :))...

Si astazi fac la fel:)...nu m-am schimbat deloc...nici reteta mamei n-am schimbat-o, doar am adaptat-o putin :)

...doar putin :), cat sa-mi fie mai usor.:)



Asadar... dintr-o cana de untura(250 ml), 4 linguri de smantana fermentata, 4 galbenuse, 5 linguri de zahar, 1 zahar vanilat , o lingurita de bicarbonat (pe care eu il sting cu otet de nuci) si cca 700-800 g faina



 se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.



In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat)



Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )





Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie...etc ...dupa gustul si dorinta fiecaruia)





Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet



In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca



Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*...pentru 35-40 min (se mai  verifica ).

Nu trebuie sa fie prea rumenite.

Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.



Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte :D sunt dementiale :)) :D

...atentie insa  la gemul fierbinte !!!





Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Foarte bune

5 / 5

E super1 daca altii comenteaza negativ, sunt impotriva lor cu claritate!!

| i cooked this recipe
5 / 5

Super bune

5 / 5

F buna

... click aici pentru a vedea toate comentariile (64)

Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tarta cu crema de vanilie si capsune

Tarta cu crema de vanilie si capsune
dezgustător
delicios