Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE

de (Vizitează situl)
(4.80/5 - 383 voturi)

66 comentarii

mal

Cand mama ne facea cosulete , copil fiind, priveam cu admiratie cum le modeleaza , le pune miez de dulceata  si le face mot de bezea ...inghiteam in sec cu ochii pironiti pe usa cuptorului doar , doar or fi gata  sa-mi pot stampara pofta care ma mistuia.

Odata ninse cu zahar, nu mai asteptam sa se racoreasca , ma infruptam cu riscul sa-mi "frig" limba cu dulceata inca fierbinte :))...

Si astazi fac la fel:)...nu m-am schimbat deloc...nici reteta mamei n-am schimbat-o, doar am adaptat-o putin :)

...doar putin :), cat sa-mi fie mai usor.:)



Asadar... dintr-o cana de untura(250 ml), 4 linguri de smantana fermentata, 4 galbenuse, 5 linguri de zahar, 1 zahar vanilat , o lingurita de bicarbonat (pe care eu il sting cu otet de nuci) si cca 700-800 g faina



 se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.



In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat)



Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )





Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie...etc ...dupa gustul si dorinta fiecaruia)





Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet



In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca



Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*...pentru 35-40 min (se mai  verifica ).

Nu trebuie sa fie prea rumenite.

Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.



Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte :D sunt dementiale :)) :D

...atentie insa  la gemul fierbinte !!!





Imprimer cette page
de dragostea in bucate (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

3 / 5

Arata foarte bine

| i cooked this recipe
5 / 5

Delicioase

5 / 5

Foarte bune

5 / 5

E super1 daca altii comenteaza negativ, sunt impotriva lor cu claritate!!

| i cooked this recipe
5 / 5

Super bune

5 / 5

F buna

... click aici pentru a vedea toate comentariile (66)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează...Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Bascute cu dulceata

Bascute cu dulceata
dezgustător
delicios