Petitchef

COZONAC ARDELENESC - ENY -

COZONAC ARDELENESC - ENY - Timp de preparare:max. 3 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:1 kg faina, 4 oua, 1 pahar de 200 gr.ulei, 22 lingurite zahar, drojdie de 50 ban, 1/2 lapte dulce. coaja de la o lamaie rasa, vanilie.

Mod de preparare:Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul cu restul ingredientelor, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc... Pofta Buna !
Sursa:gustos.ro









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac by clipe dulci
Cozonac by clipe dulci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac de post
Cozonac de post
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cozonac pufos
Cozonac pufos
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
8 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc
Cozonac moldovenesc
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
Cozonac cu crema de cacao, nuci, stafide si mac
12 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează