Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cuib de viespi

De otilia - bucataria mea
(4.31/5 - 13 voturi)

4 comentarii


Reteta o am de pe e-retete , a fost postata de Angela. Este foarte bine explicata.

Ingrediente aluat:
575 g faina,
30 g drojdie proaspata,
30 g zahar, esenta de rom,
50 ml ulei,
5 galbenusuri,
200 ml lapte,
100 ml apa,
1/2 lingurita sare,
coaja de la o la o lamaie.


Crema:
200 g unt,
100 g zahar,
nuca, nuca de cocos, scortisoara

Sirop:
125 ml lapte,
150 g zahar,
vanilie



Se framanta un aluat din toate ingredientele. Daca e prea moale se mai adauga un pumn de faina . Eu am mai adaugat 3 linguri de faina.
Aluatul l-am facut la masina de paine:
- am pus intr-un pahar cam 100 ml lapte caldut, 1lingurita de zahar si o lingura de faina si le-am lasat vreo 15 min sa creasca
- am pus in masina de paine restul de 100 ml de lapte (caldut), apa, uleiul, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si zaharul.




- apoi am pus faina si drojdia crescuta si am pornit masina pe programul pentru aluat


- dupa ce si-a facut masina treaba, asa arata aluatul crescut, mai sa dea afara din masina




Pana cand masina si-a facut treaba am facut crema: am frecat untul cu zaharul pana s-a facut spumos.

Am impartit aluatul in doua bucati, l-am intins pe masa bine infainata, l-am uns cu crema de unt impartita si ea in doua), am presarat nuca macinata.


L-am rulat destul de strans, dar cu grija, sa nu dea crema pe afara.



Apoi l-am taiat in felii de 4 cm.



O parte le-am asezat in tava, la distanta intre ele.



Altele le-am pus in tava de muffins.



Se mai lasa sa creasca in tava 30 min, se ung cu ou amestecat cu lapte. In reteta zice ca se dau la cuptor la 180 grade. Eu nu am aragaz modern, nu stiu cate grade erau, dar le-am pus la foc potrivit spre mic.
Intre timp se face siropul: se fierbe laptele cu zaharul pana se dizolva.
Dupa 20 min se scot afara si pe fiecare melc se pun 2 linguri de sirop. Se dau mai departe la cuptor, pana au o culoarea aurie.
Cam asa aratau cele facute in tava normala:


Si asa cele facute in tava de muffins (astea le-am bronzat mai tare):



Mie mi-au placut mai mult cele facute in tava normala, parca erau mai insiropate, dar cele din tava de muffins erau mai aspectuoase.



Pana acum am incercat vreo trei retete, dar asta e de departe cea mai buna. Am facut-o de mai multe ori, dar faceam aluatul cu mana. Acum l-am facut cu masina si mi-a placut mai mult.
Daca se pune mai putina crema, nu se desfac asa de tare, sunt mai aspectuoase. Dar cu
toata cantitatea de crema sunt mult mai bune!
Le-am facut aseara, au iesit 24 de bucati, au mai ramas si pe azi si sunt extraordinar de bune! (Dar cum mie imi plac aluaturile calde, proapat scoase din cuptor, va zic ca aseara erau ... o nebunie)






Imprimer cette page
De otilia - bucataria mea (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Farte bun am incercat si eu .multumim frumos

| i cooked this recipe
5 / 5

Pare foarte gustos...trebuie sa o incerc.Multumesc pentru reteta!

5 / 5

Buoniiiii

5 / 5

Foarte faina! multumesc. am s-o aplic curand.


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Mâncăriţă de năut turcească.

Mâncăriţă de năut turcească.
dezgustător
delicios