Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cuib de viespi

(4.36/5 - 14 voturi)

4 comentarii

Cuib de viespiTipul rețetei:
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 35 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 575 g faina
- 30 g drojdie proaspata
- 30 g zahar, esenta de rom
- 50 ml ulei
- 5 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita sare
- coaja de la o la o lamaie
Crema:
- 200 g unt
- 100 g zahar
- nuca, nuca de cocos, scortisoara
Sirop:
- 125 ml lapte,
- 150 g zahar,
- vanilie
Preparare:

Etapa 1: Se framanta un aluat din toate ingredientele. Daca e prea moale se mai adauga un pumn de faina . Eu am mai adaugat 3 linguri de faina.

Etapa 2: Pus intr-un pahar cam 100 ml lapte caldut, 1lingurita de zahar si o lingura de faina si le-am lasat vreo 15 min sa creasca

Etapa 3: Pus in masina de paine restul de 100 ml de lapte (caldut), apa, uleiul, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si zaharul.

Etapa 4: Apoi am pus faina si drojdia crescuta si am pornit masina pe programul pentru aluat

Etapa 5: Pana cand masina si-a facut treaba am facut crema: frecat untul cu zaharul pana s-a facut spumos.




Printează pagina
De otilia gergely (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Farte bun am incercat si eu .multumim frumos

Postat 17/09/2013, 14:55 | am gătit această rețetă
5 / 5

Pare foarte gustos...trebuie sa o incerc.Multumesc pentru reteta!

Postat 05/07/2013, 14:34
5 / 5

Buoniiiii

Postat 03/03/2013, 08:55
5 / 5

Foarte faina! multumesc. am s-o aplic curand.

Postat 25/11/2011, 06:05

Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Delicios sau Dezgustător

?parmezan??parmezan?
dezgustător
delicios