Petitchef

Prajitura Alba ca zapada / Snow white

Desert
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Foi :

Preparare

  • Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin.La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine.
  • Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul tavii, la foc mic cca 15 minute pana se rumenesc usor marginile. Mai intepam cu scobitoarea pt. ca foaia are tendinta sa se umfle la copt.
  • Crema e bine sa se faca prima si sa se lase la racit bine, chiar in frigider.Intr-o craticioara pe foc mic, punem margarina, laptele, zaharul,cacao, faina si la sfarsit esenta de rom.
  • Amestecam bine pana devine ca o budinca. Atentie sa nu se prinda si sa nu faca faina cocoloase.Se lasa la racit.Apoi asamblam : foaie, 1/2 crema, foaie,1/2 crema, foaie.Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar.


Poze

Prajitura Alba ca zapada / Snow white
Prajitura Alba ca zapada / Snow white - poza 2
Prajitura Alba ca zapada / Snow white - poza 3
Prajitura Alba ca zapada / Snow white - poza 4
Prajitura Alba ca zapada / Snow white - poza 5
Prajitura Alba ca zapada / Snow white - poza 6
Prajitura Alba ca zapada / Snow white - poza 7

Întrebări:




Comentarii (18):

01/03/2014

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Bun bun hmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2015

Nu prea e "Alba ca zapada", deci puteai sa-i zici "Cenusareasa"!

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 13/10/2015

TRECEM PESTE FAPTUL CA A DENUMIT-O ALBA CA ZAPADA !!!! desi e nepotrivit numele...dar sa faci ocrema cu margarina......si faina fiarta...bleah.....ABSOLUT ORIBIL !!!!!!

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 13/10/2015

Nu poti denumi astfel o pajitura (alba ca zapada!)....de la un simplu zahar presarat deasupra ca la majoriteatea prajiturilor de casa, fara pretentii,mai ales ca nici crema nu e alba.Foile sunt de incercat....crema o putem modifica.Cand te chinui sa coci 3 foi pe fundul tavii nu dai cu zahar deasupra, faci glazura sau intinzi crema cu cocos, ciocolata rasa, serbet....ma rog, ceva superior!

(1) (0) Abuz
13/10/2015

Alba ca zapada tb. sa fie ALBA => deci are crema de lamâie sau de vanilie si nu de ciocolata sau cacao.

(3) (0) Abuz
14/12/2013

Foarte buna si eu o fac si imi place mult pot spune ca este prajitura copilariei mele

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Foare buna-----compimenti

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:super

(0) (0) Abuz
03/10/2013

Buna rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Daikon - Ridichea alba japoneza Daikon - Ridichea alba japoneza Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează