Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Alba ca zapada machiata

(4.67/5 - 3 voturi)


Alba ca zapada machiataTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 h, 5 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 120 g unt
- 150 g zahar
- 1 ou
- 3 linguri lapte
- 450 g faina
- 1 plic amoniu pentru prajituri
- 1 plic zahar vanilat- 2 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 1 plic budinca de vanilie
- zeama unei lamai - 150 g ciocolata alba
- 3 linguri ulei
- 30 g ciocolata amaruie
Preparare:

Etapa 1: Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devine ca o crema, apoi se adauga oul.Se omogenizeaza, se adauga amoniul dizolvat in lapte si faina. Se framanta un aluat nelipicios, care se imparte in 4 parti egale.

Etapa 2: Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie cat mai subtire si se coace in jur de 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade,pana cand marginile foii devin usor maronii.Una din ele reusit performanta de a o face maronie de-a dreptul asa cafolosit doar 3 foi.

Etapa 3: Ouale se bat cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, se adauga budinca amestecata cu zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Etapa 4: Se da vasul pe foc mic, amestecand continuu,pana se ingroasa.Se lasa la racit. Budinca racita se mixeaza cu untul pana se obtine o crema pufoasa.

Etapa 5: Fiecare foaie se unge cu o cantitate egala din aceasta crema si se suprapun.Se pune deasupra o greutate si se da la rece pentru cateva ore.

Etapa 6: Se topeste ciocolata alba impreuna cu uleiul, amestecand continuu.Se pune glazura calda peste prajitura, netezindu-se bine.

Etapa 7: In acelasi timp topim ciocolata amaruie si o punem intr-o punga taiata la un colt si se traseaza linii pe suprafata glazurata cu ciocolata alba, dupa care cu o scobitoare se trag linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagra.Se portioneaza dupa ce s-a intarit glazura.




Printează pagina
De miha278 (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:



Rețete inrudite


Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalatePainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Spaghete bologneseSpaghete bolognese
dezgustător
delicios