Petitchef

Budinca de smochine

Desert
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se taie smochinele felii subtiri si se pun intr-un vas adanc.
  • Separat se freaca zaharul cu galbenusurile, apoi, cand arata ca o crema se pun deasupra albusurile batute spuma tare.
  • Se amesteca smochinele cu crema, se pun in vasul in care feliile de franzela au fost oparite cu zahar clocotit.
  • Din doua linguri de zahar se obtine un strat subtire de zahar ars, cu care se apeteaza peretii si fundul unei forme rotunde.
  • Se toarna compozitia intr-o forma care se pune intr-o cratita cu apa care fierbe.
  • Se fierbe in bain-marie timp de 45 de minute, dupa care se rastoarna pe un platou, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Budinca se serveste calduta, ca desert.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase 10 motive sa consumam smochine 10 motive sa consumam smochine Si noi ce mai gatim cu...smochine? Si noi ce mai gatim cu...smochine?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează