Petitchef

Chec cu ciocolata, prune uscate si rom

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru glazura:

Preparare

  • Pregatiti prunele . Puneti prunele uscate cu o seara inainte sa stea in rom . Macinati migdalele cat mai fin .
  • Maruntiti ciocolata si topiti-o la bain-marie sau la microunde . Taiati untul, lasat in prealabil la temperatura camerei, in bucati mici; adaugati-le, cat timp ciocolata se afla deasupra baii de aburi, pana se topeste. Amestecati bine.
  • Separati cu grija albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati in ploaie, zaharul vanilat.
  • Amestecati cu mixerul, la o treapta mare de viteza, galbenusurile si zaharul pana devin spuma , apoi adaugati ciocolata topita. Amestecati migdalele macinate cu praful de copt si cu mixajul de ciocolata si galbenusuri. Turnati spuma de albusuri peste masa de ciocolata si prunele. Amestecati totul foarte bine.
  • Incingeti cuptorul la 170 grade C. Ungeti forma de chec cu margarina si tapetati-o cu hartie de copt, pusa in strat dublu. Captusiti si capetele formei deoarece, la copt, compozitia se umfla si poate da pe-afara.
  • Turnati aluatul in forma si neteziti-l. Coaceti pe gratarul din mijloc al cuptorului cca. 70-80 de minute sau pana cand o scobitoare, pe care o introduceti in aluat, iese curata, fara urme de blat pe ea. Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute, altfel checul se va lasa. Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi scoateti-l si inlaturati-i, cu grija, hartia.
  • Opariti migdalele cu apa cat sa treaca peste ele; lasati-le cca. 1 minut, sa se inmoaie putin, dupa care decojiti-le. Topiti ciocolata in baie de aburi sau la microunde si turnati-o peste chec. Ornati cu migdale decojite, intregi sau maruntite cu cutitul.


Poze

Chec cu ciocolata, prune uscate si rom
Chec cu ciocolata, prune uscate si rom - poza 2
Chec cu ciocolata, prune uscate si rom - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

carmen, 01/02/2020

La inceputul retetei scrieti timp 15 min. cu 30 min., iar in reteta treceti 70- 80 min timp de coacere, Care este corect?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2016

Arata foarte bine ,seamana putin cu negresa

(0) (0) Abuz
12/04/2016

Ai uitat sa treci cantitatea de faina ?sau nu se pune la checul acesta?

(1) (1) Abuz
27/08/2013

Foarete bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează