Cosulete cu nuca si gem de caise

(4.78/5 - 463 voturi)
73 comentarii


  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 2
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 3
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 4
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 5
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 6
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 7
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 8
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 9
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 10
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- o cana de untura(250 ml)
- 4 linguri de smantana fermentata
- 4 galbenuse
- 5 linguri de zahar
- 1 zahar vanilat
- o lingurita de bicarbonat (pe care eu il sting cu otet de nuci)
- cca 700-800 g faina

Preparare:

Etapa 1: Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat).

Etapa 2: Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie dupa gustul si dorinta fiecaruia).

Etapa 3: Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet.In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca.Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*pentru 35-40 min (se mai verifica ).

Etapa 4: Nu trebuie sa fie prea rumenite.Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte sunt dementiale .



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 12/06/2015, 16:04

12 Iunie 2015 - Par sa fie gustoase si chiar sunt aspectuase dar cu scrierea stam tare prost. Se scrie : GALBENUSURI si ZAHAR PUDRA . - nu galbenuse si zahar praf...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/10/2015, 21:15

Mamica mea ma rasfata cu aceste delicatete ,chiar sint super bune stia ca sint preferatele mele,multumesc mult pt. aceasta reteta nu aveam de unde sa fac rost de ea.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/10/2013, 14:05

Comentariul tău:foarte bune cosulete ies din reteta asta..felicitari pt inventatoru ei...;)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/01/2014, 13:48

Abia astept sa o fac si eu. Sa-mi cumpar forme ,intai si le fac. Cam cate bucati iasa>

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/06/2013, 21:09

Este reteta mea preferata....imi place de cand eram mica....am cautat-o atata timp.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/02/2013, 18:44

Este o reteta fantastica dar datorita gusturilor mele nu am acceleasi preferinte

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/12/2012, 10:16

Eu m'am hotarat sa le fac de craciun...e o reteta excelenta...FELICITARI!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/03/2014, 15:54

E super1 daca altii comenteaza negativ, sunt impotriva lor cu claritate!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (73)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale