Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Cosulete cu nuca si gem de caise

(4.79/5 - 452 voturi)
73 comentarii


  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 2
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 3
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 4
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 5
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 6
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 7
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 8
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 9
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, Poza 10
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- o cana de untura(250 ml)
- 4 linguri de smantana fermentata
- 4 galbenuse
- 5 linguri de zahar
- 1 zahar vanilat
- o lingurita de bicarbonat (pe care eu il sting cu otet de nuci)
- cca 700-800 g faina

Preparare:

Etapa 1: Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat).

Etapa 2: Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie dupa gustul si dorinta fiecaruia).

Etapa 3: Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet.In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca.Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*pentru 35-40 min (se mai verifica ).

Etapa 4: Nu trebuie sa fie prea rumenite.Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte sunt dementiale .


Printează pagina Adaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super

Postat 17/01/2016, 22:14
5 / 5

Mamica mea ma rasfata cu aceste delicatete ,chiar sint super bune stia ca sint preferatele mele,multumesc mult pt. aceasta reteta nu aveam de unde sa fac rost de ea.

Postat 05/10/2015, 21:15
1 / 5

12 Iunie 2015 - Par sa fie gustoase si chiar sunt aspectuase dar cu scrierea stam tare prost. Se scrie : GALBENUSURI si ZAHAR PUDRA . - nu galbenuse si zahar praf...

Postat 12/06/2015, 16:04
5 / 5

Simt gustul copilariei. Sunt delicioase!

micu | Postat 08/04/2015, 14:01
5 / 5

Am sa incer la sf de saptamana sa imi fac si eu ,imi plac la nebunie

Postat 18/02/2015, 12:31
5 / 5

Iubesc reteta asta de cand eram copil

Postat 23/12/2014, 13:02
...click aici pentru a vedea toate comentariile (73)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: