Petitchef

Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In ce priveste aromele, eu consider ca in materie de cozonac, cuvantul abuz nu exista.
  • Separ albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri pun o fiola de esenta de rom si putina sare, iar albusurile le impart in 2 ( folosesc doar jumatate din ele ). Ouale astfel separate le pun la frigider. Toate celelalte ingrediente ( mai putin laptele) se lasa la temperatura camerei.
  • Pun stafidele la inmuiat in apa cat sa le acopere, in care pun o fiola esenta de rom si multa coaja rasa de portocala ( tinuta minim 2 sapatamani la borcan, in zahar).
  • Pregatesc toate ingredientele pe cae le voi folosi la cozonac si le las in bucatarie, pentru a nu fi reci atunci cand incep prepararea cozonacului.
  • Scot galbenusurile din frigider si le las sa se incalzeasca treptat. Pun stafidele intr-o strecuratoare mai mare pentru a se scurge bine de apa. Topesc drojdia in putin lapte indulcit si incalzit usor, amestec cu 1-2 linguri de faina si pun la crescut.


Poze

Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 2
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 3
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 4
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 5
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 6
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 7
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 8
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 9
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide - poza 10

Întrebări:




Comentarii (44):

18/04/2014

I've tried the recipe!! Really great! Just like what my mother in law used to prepare!! Excellent! Thanks to you .... wife has become the best cozonac maker in the world. Keep up the good work!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2015

E prima data cand fac eu cozonacul, iar mama mea asteapta sa i-l trimit. Sper ca va iesi frumos si gustos :)

(0) (0) Abuz
01/01/2015

Wife made it again! Wow .... even better than last April. Our New Year treat. My mother was so impressed!! Thanks PETITCHEF Romania. Guess I should have been born Romanian!

(1) (0) Abuz
04/04/2014

Bun

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Foarte bun,

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Super fain...am sa incerc si eu...Doamne ajuta ! Sergiu.

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Lovely and tasty! Thanks

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Am sa prepar sieu cozonac

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brigadeiros cu nuca de cocos
Brigadeiros cu nuca de cocos
5 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Retete de cozonac Retete de cozonac „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează