Petitchef

Dovlecei umpluti cu feta si nuci

Desert
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Dovleceii se spala, se taie capetele si se taie in jumatate, pe lungime. Se pun intr-un castron termorezistent cu apa fierbinte, se sareaza si se dau la cuptor, 190 grade pentru 5 minute.
  • Se scot apoi si se lasa la scurs si la racit. Dupa ce s-au racit, cu o lingura sau lingurita se scobesc si se scoate miezul.Intr-o tigaie se calesc ceapa si usturoiul la foc mic, in ulei de masline.
  • Feta, nucile faramitate, oul batut, pesmetul si mararul se amesteca toate separat si se adauga peste ceapa si usturoi.
  • Apoi se adauga si miezul de la dovlecei.Se umplu dovleceii cu amestecul asta si se toarna restul de ulei din tigaie deasupra.
  • Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se acoate folia, se presara parmezanul peste dovlecei si se gratineaza 10-15 minute, sau pana cand devin aurii.


Poze

Dovlecei umpluti cu feta si nuci
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 2
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 3
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 4
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 5
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 6
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 7
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 8
Dovlecei umpluti cu feta si nuci - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Medalioane de dovlecei si feta
Medalioane de dovlecei si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează