Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Dulceata de gutui

(4.19/5 - 350 voturi)
45 comentarii



  • Dulceata de gutui
  • Dulceata de gutui, Poza 2
  • Dulceata de gutui, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 2 ore
Gata în: 2 h, 30 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

1,5 kg gutui (deja curatate si date pe razatoarea mare)
1l de apa
1,5kg zahar
zahar vanilat

Preparare:

Anul trecut am facut mai intai siropul din apa si zahar.Anul asta am pus in oala in care urma sa fiarba gutuile, apa si zaharul.Le-am pus pe foc foarte mic la fiert si pentru urmatoarele doua ore am stat cu ochii laarg deschisi si am amestecat foarte des.Spre sfarsit a mai scazut.Eu nu am lasat-o sa scada foarte mult pentru ca prea scazuta, in momentul in care se raceste se intareste prea tare.Asa ca toata iarna am umplutura de clatite asigurata.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

mirry_m2013
5 / 5

Excelent de bine zis,eu stiu bine cum se face si a zis excelent de bine

mirry_m2013 | Postat 19/10/2013, 16:14 | am gătit această rețetă
5 / 5

Cdelicios
omentariul tău:

Postat 09/10/2013, 07:12 | am gătit această rețetă
5 / 5

Un deliciu dulceata

Postat 01/10/2013, 09:18 | am gătit această rețetă
5 / 5

E ffffff..delicioasa si aspectuasa.

Postat 28/09/2013, 16:32 | am gătit această rețetă
3 / 5

Nu inteleg de ce trebuie curatate caci in coaje sta cea mai mare parte din vitamine si oricum le dati prin razatoare !!!!!
Cind faceti majun de prune le curatati sau cind faceti bulion curatati rosiile si lista ar putea continua ,asa ca eu va recomand nu curatati ci doar spalati fructele,legumele etc.bine inteles a caror coaje este comestibila. WOW chiar asa mult zahar folositi ???? cu zaharul care il contin si fructele ajungi sa folosesti la 2 kg. de zahar ,diabet curat !!!!!!!!!!! success & God bless.

Postat 06/05/2015, 14:47
5 / 5

Super bine

Postat 19/10/2013, 16:11
...click aici pentru a vedea toate comentariile (45)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)