Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Negresa

De
(4.47/5 - 139 voturi)
17 comentarii



  • Negresa
  • Negresa, Poza 2
  • Negresa, Poza 3
  • Negresa, Poza 4
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 4 oua mari(daca sunt mai mici puneti 5)
- 200 g unt sau margarina
- 250 ml lapte
- 400 g zahar
- 400 g faina
- 1 praf de copt
- esenta
- nuca tocata marunt(50-100 gr)
cacao(20-30 gr)
nuca de cocos pt ornat(optional)

Preparare:

Etapa 1: Acum ca stabilit ingredientele sa trecem la treaba.Pt inceput punem intr-o cratita laptele,zaharul,untul si cacao impreuna cu esenta.le punem pe toate la foc mic si le lasam acolo pana ce compozitia devine omogena,iar zaharul si untul se topesc.

Etapa 2: Din compozitia rezultata oprim 15 linguri (cu care vom glazura la sfarsit prajitura),iar restul de compozitie il lasam sa se raceasca bine de tot.

Etapa 3: Dupa ce compozitia s-a racit,separam ouale si adaugam unul cate unul galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare pt a se incorpora
perfect.Apoi adugam albusurile batute bine spuma cu un praf e sare.Iar la sfarsit,adugam faina in ploaie,amstecata cu praful de copt.

Etapa 4: Omogenizam bine compozitia ca sa nu ramana cocoloase.Ungem o tava cu ulei si o tapetaam cu faina,turnam compoizitia in tava,adaugam si nucile deasupra si dam totul
la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.

Etapa 5: Este gata cand trece testul scobitorii,dar in medie dureaza in jur de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a facut,o scoatem din cuptor si cat este inca fierbinte turnam deasupra glazura pe care oprito inainte,apoi pudram cu nuca de cocos(optional).Lasam sa se raceaca si taiem in ce forme vrem.

Etapa 6: Aici este rezultatul final,nu mai buna de servit:Nu degeaba este preferata sotului.Este cu adevarat foarte buna,pufoasa si usor de facut.Sper din suflet sa va placa si voua le fel de mult cum ne place si noua si sa o incercati.


Printează paginaAdaugă la favorite
De totata


Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Cum adică faina in ploaie?
Cine îmi poate explica?

Postat 21/04/2016, 10:58
5 / 5

Tocmai acum ma pregatesc de copt..:P

Postat 21/07/2013, 11:53
3 / 5

Bun

Postat 02/06/2013, 14:35
5 / 5

Acum incep sa o pregatesc ,sper sa-mi iasa

Postat 18/05/2013, 16:38
5 / 5

Superrrrrrrr

Postat 17/05/2013, 06:24
3 / 5

Arata bine

Postat 23/03/2013, 10:16
...click aici pentru a vedea toate comentariile (17)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: