Petitchef

Papanasi prajiti cu dulceata

Papanasii prajiti! hmmm...de ce sa mancam numai cand ne ducem la un restaurant cand putem sa-i facem foarte bine in casa...sunt super simplu de facut si o minunatie!

Desert
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru ornat:

Preparare

  • Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat
  • Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot se va inmuia si se va face ca o pasta ceea ce m-a obligat sa modific un pic reteta in sensul ca mi-a iesit coca cam moale si a mai trebuit sa adaug putina faia si gris…), adaugam oualele apoi turnam treptat amestecul de faina si gris si amestecam pana cand aluatul devine omogen.
  • Intr-un castronel punem faina ca sa ne tapetam mainile (coca este moale, sa zicem ca o compozitie de chiftele pe care trebuie sa le dam prin faina)
    Luam cu mana coca (cat un pumn) si o rasturnam in castronelul cu faina, modelam o bila pe care o aplatizam cu palmele si scoatem centrul acesteia din care vom face o biluta mai mica pentru ornat. Asezam papanasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand ii prajim.
  • Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos. Atentie: se prajesc destul de repede, asa ca nu-i lasati nesupravegheati!
  • Ii scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete si ii punem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
  • Ii papam calzi cu smantanica si dulceata. Eu am facut un sos ad hoc din vreo 250 gr afine congelate peste care am pus 5 linguri de zahar si am fiert pana s-a topit zaharul. Au iesit o nebunie! nu am mai mancat de vreo 2 ani papanasi si imi pare rau ca nu am mai facut pana acum ca tare usoara e reteta.


Poze

Papanasi prajiti cu dulceata
Papanasi prajiti cu dulceata - poza 2
Papanasi prajiti cu dulceata - poza 3

Întrebări:




Comentarii (28):

10/02/2016

Deliciosi!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/07/2013

Ghini di tat!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/06/2013

Deliciosi

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

La cuptor ar merge ?sau la tigaia cucar ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/05/2014

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun

(0) (0) Abuz
04/05/2014

SUPER

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Buni nota 10

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Par buni
si eu o sa fac maine, sa-i impresionez pe musafiri. Mai ales ca am si dulceata de afine facuta de mine asta vara

(0) (0) Abuz
02/01/2014

FOARTE FOARTE BUNI !!!!!!!!!!!!!111

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Superbi !!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Empanadillas cu dulceață
Empanadillas cu dulceață
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează