Pasta de zahar

De
(4.54/5 - 309 voturi)
26 comentarii


  • Pasta de zahar
  • Pasta de zahar, Poza 2
  • Pasta de zahar, Poza 3
  • Pasta de zahar, Poza 4
  • Pasta de zahar, Poza 5
  • Pasta de zahar, Poza 6
  • Pasta de zahar, Poza 7
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 29 Kcal (1 porție)
ProPoints: 1 (1 porție)

Ingrediente:

- 1g gelatina
- 6 l apa
- 1 g margarina
- 2 g miere
- zahar pudra

Preparare:

Etapa 1: Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva.

Etapa 2: Se pune zahar pudra intr-un castron ,pus pentru inceput 300-400g,se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.

Etapa 3: Asa arata...cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.

Etapa 4: Apasat in ea ca sa va dati seama cum trebuie sa fie. Aici e gata, o fac cu o zi inainte de a imbraca tortul si e mai bine ,se odihneste si se lucreaza mai usor.

Etapa 5: Pusa in folie si lasata la rece .Se intareste pana a doua zi ,dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosii si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la mw inainte de framantare si isi revine;trebuie framantata bine ca sa nu crape.

Etapa 6: Se presara putin zahar pe masa de lucru ,se intinde cu o vergea aproape de 1/2 cm ,se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte,adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.

Etapa 7: Se niveleaza cu grija deasupra si in parti,cine are mistrie pt tort ,cine nu face ca mine cu mainile, se taie surplusul si se orneaza dupa preferinta.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 29Kcal
  • 1%
  • Carbo:
  • 5.8g
  • 2%
  • Grăsimi:
  • 0.4g
  • 1%
  • Grăsimi sat.:
  • 0.1g
  • 0%
  • Proteine:
  • 0.4g
  • 1%
  • Fibre:
  • 0g
  • 0%
  • Zahăr:
  • 5.7g
  • 7%

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 3007g

Printează paginaAdaugă la favorite
De Lissa

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 13/09/2012, 20:26

E super doar ca am intimpinat o problema mi-sa terminat zaharul farin cum aici si la aceasta ora nu am de unde sa mai cumpar am pus pasta de zahar in folie si am bagato intrun contenotor ermetic si miine voi cumpara , voi continua sa framint pasta .sper din suflet sa se pastreze bine.felicitari sunt foarte incintata de aceasta reteta.succes

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/05/2013, 14:53

F buna si am sa o incerc luna viitoare pt tortul fetei mele.multumesc de reteta

(0) (0) Abuz
naomy
5 / 5naomy
Postat 17/04/2011, 13:00

Mutumesc pt exemplu detaliat ,acum fac si eu prima oara sper sa-mi iese .

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/01/2013, 22:13

Este prima oara cand lucrez cu pasta de zahar... super reteta.multumesc

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 18/08/2011, 00:07

Nu-mi plac masurile caci nu le inteleg in rest e ok

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/02/2013, 19:01

An sfarsit cieva care spune tot multumesc.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/03/2012, 22:13

E foarte tare o sa incerc si eu mersi

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/12/2013, 10:47

Foarte bunaaaaaaaaaaaaa
Valcea

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale