Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Pastrama din piept de rata

(4.46/5 - 39 voturi)

1 comentariu
Pastrama din piept de rataTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 23 Kcal | ProPoints: 1
Printează pagina
Ingrediente:

- 1 bucata piept de rata)
- 500 g sare de mare
- piper negru
- piper roz
- boia iute
- boia dulce
- rozmarin
Preparare:

Etapa 1: Se curata pieptul de rata de eventualele resturi de pene, se spala bine sub jet de apa rece,apoi se sterge bine cu un servet de hîrtie.

Etapa 2: Într-un vas putin mai marisor decît bucata de carne,se presara un strat generos de sare.
Se aseaza pieptul cu partea cu carne în jos.La mine apare exact invers,dar l-am întors.Jur Se acopera carnea cu restul de sare.Este important sa fie complet acoperita. Se acopera vasul cu un servet de hîrtie,si se da în frigider pentru 24 ore.

Etapa 3: A doua zi,dupa 23 de ore,30 si nu mai stiu exact cîte minute, pieptul îsi schimbase culoarea si textura.Era mai tare si a pierduse ceva din greutate. Nu l-a cîntarit,dar va rog observati ca era întors.

Etapa 4: Se clateste pietul de sare sub un jet de apa rece, apoi se tamponeaza uscat cu un servet de hîrtie.

Etapa 5: Piperul negru si roz se macina împreuna cu boiaua iute si cea dulce. Cu acest amestec se condimenteaza bucata de piept pe toate partile. Deasupra si dedesubt eu am pus citeva ace de rozmarin proaspat.

Etapa 6: Se împacheteaza bucata de carne într-un servet de bumbac curat, si se da in nou la frigider pentru cel putin 2-3 zile scrie în reteta.

Etapa 7: Dupa cele trei zile insa,am scos pieptul din servet si l-am lasat pe o farfurioara,
tot în frigider la rece,pentru ca înca nu avea consistenta dorita.

Etapa 8: Dupa 10-11 zile,era deja bun,aromat,dar înca nu avea textura care mi-o doream.

Etapa 9: Aici la 11 zile:
Dupa cele 11 zile l-am pus pe un gratarel si l-a lasat tot în frigider la rece.
Astazi are 20 de zile,si în sfîrsit este asa cum îmi place mie. Are textura si aroma de sunca.


Informații nutriționale (pentru o porţie):
  • Calorii:
  • 23Kcal
  • 1%
  • Carbo:
  • 0.3g
  • 0%
  • Grăsimi:
  • 0.3g
  • 0%
  • Grăsimi sat.:
  • 0.1g
  • 1%
  • Proteine:
  • 4.5g
  • 9%
  • Fibre:
  • 0.2g
  • 1%
  • Zahăr:
  • 0.3g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 103g

Printează pagina
De MayaEsprit (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Excelent !

Postat 14/12/2013, 14:12

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate



Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Sos de ciuperci cu smantanaSos de ciuperci cu smantana
Dezgustător
Delicios