Placinta cu dovleac

(4.52/5 - 488 voturi)
60 comentarii

Zilele de vara calduroase au trecut de mult, aproape ca sunt un vis frumos, de mult apus, dar nu putem lasa frigul de afara sa ne rapuna si trebuie sa profitam din plin de bunatatile toamnei

  • Placinta Cu Dovleac
  • Placinta Cu Dovleac, Poza 2
  • Placinta Cu Dovleac, Poza 3
  • Placinta Cu Dovleac, Poza 4
  • Placinta Cu Dovleac, Poza 5
  • Placinta Cu Dovleac, Poza 6
  • Placinta Cu Dovleac, Poza 7
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

PENTRU UMPLUTURA:
un dovleac (eu am avut 1,5 kg dovleac ras)
200 g zahar (eu am folosit brun)
50 g unt

PENTRU FOI:
7 linguri ulei
7 linguri lapte
7 linguri zahar
2 oua
faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
un praf de sare
esenta de vanilie

Preparare:

Etapa 1:

Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare.

Etapa 2:

Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul s-a inmuiat.

Etapa 3:

Pentru aluat puneti toate ingredientele (in afara de faina) intr-un castron.

Etapa 4:

Amestecati cu o furculita sau un tel apoi adaugati faina treptat pana ce obtineti un aluat moale dar care nu se prinde de mana, framantati pana ce acesta devine elastic. Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi cam de 2-3 mm grosime (eu am facut foaia pentru baza putin mai mare pentru a acoperii peretii tavii)

Etapa 5:

Tapetati o tava termorezistenta cu unt si putina faina, asezati foaia mai mare acoperind peretii tavii, apoi turnati dovleacul racit.

Etapa 6:

Asezati cea de-a doua foaie perforand-o din loc in loc cu varful unui cutit apoi ungeti cu putin ou batut sau putin lapte.

Etapa 7:

Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru 40 de minute sau pana ce placinta este rumena. Scoateti placinta din cuptor, lasati sa se racoreasca si taiati in bucati de marimea dorita.
Eu am taiat cand era destul de calduta caci aveam casa plina de pofticiosi :)
Delicioasa calduta cat si rece.
POFTA BUNA!!!



Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 05/11/2012, 11:40

Este super.si usoara, si gustoasa si f sanatoasa. Am facut-o de multe ori.Cred ca cea care a spus ca este cleioasa nu a gatit in viata ei. Fetelor,bucurati-va de savoarea placintei cu dovleac.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 04/11/2012, 19:45

As fi curioasa ca din cei care au scris " SUPER " cati au si gatit-o ?? ca sa nu mai zic de gustat. se vede din foto ca e cleioasa !! si apoi atata munca ..pt ce ???

(0) (0) Abuz
dia81
5 / 5dia81
Postat 06/11/2012, 06:06

Cea care a spus ca e cleioasa sa nu o faca si sa nu o manance...cand gatesti ceva depui munca daca esti puturoasa du-te si o cumpara ;)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/11/2012, 10:37

Da! asa o fac si eu! Si chiar o sa fac azi! Si da....e asa de "cleioasa" ca nu te desprinzi de ea pana nu o termini!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 31/10/2013, 20:03

Arata super, am sa incerc si eu, nu am facut niciodata placinta cu dovleac, aceasta seamana mai mult a prajitura.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/10/2014, 21:02

Tinind cont cite beneficii n-e aduce dovleacul cu atit mai mult o placinta facuta bine este excelenta.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/11/2012, 15:34

Am facut aceasta reteta. Este la cuptor placintica! Cred ca a iesit excelenta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/12/2013, 11:30

Este minunata nu credeam ca exista ceva asa de bun zici ca este adusa din rai

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (60)

Întrebări:


Video sugerat


Placinta englezeasca cu mere



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale