Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



Prajitura Albinuta

De Gargarita Gospodina
(4.62/5 - 89 voturi)

16 comentarii



Ingrediente:
Foi:
450-500g faina
1 ou
1 lingurita bicarbonat
1 ou
150 g zahar
150g miere
50g unt
50 ml lapte

Umplutura: Crema:
60g gris
500 ml lapte
100 g zahar
100 g unt
1 esenta vanilie
coaja+zeama lamaie

6 linguri Gem

Mod de preparare:

Mierea, zaharul, untul, bicarbonatul, oul, laptele se pun intr-o oala pe foc, amestecand pana fierb si se umfla.

Se ia de pe foc si se adauga faina amesecand rapid.

Aluatul caldut rezultat se imparte in 4 si se intind foi ce se coc pe fundul tavii unse.

Foile coc cam in 5 minute, iar cand se scot, se mai lasa cateva minute pe tava, pentru a se raci, deoarece sunt foarte fragede.

Pentru crema, se face un gris cu lapte si zahar tare, se raceste, apoi se adauga untul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zeama.




Se asambleaza prajitura:Mie mi-au iesit 5 foi.

foaie
crema
foaie
gem
foaie
crema
foaie
zahar pudra
Pofta buna!!!!!!!!!!


Imprimer cette page
De Gargarita Gospodina (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Excelent

5 / 5

Imi place....

5 / 5

Incerc säl fac dar precis este bunä...

5 / 5

Super buna

| i cooked this recipe
5 / 5

Preferata mea

5 / 5

Guikug,kugtdgbyudyjgdgtdfjyfkyfffffffffffffffffffffffffff

... click aici pentru a vedea toate comentariile (16)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Muschi de porc impanat la cuptor

Muschi de porc impanat la cuptor
dezgustător
delicios