Prajitura albinuta

(4.56/5 - 104 voturi)
21 comentarii


  • Prajitura Albinuta
  • Prajitura Albinuta, Poza 2
  • Prajitura Albinuta, Poza 3
  • Prajitura Albinuta, Poza 4
  • Prajitura Albinuta, Poza 5
  • Prajitura Albinuta, Poza 6
  • Prajitura Albinuta, Poza 7
  • Prajitura Albinuta, Poza 8
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 5 minute
Gata în: 25 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 450-500 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 150 g zahar
- 150 g miere
- 50 g unt
- 50 ml lapte
Umplutura: Crema:
- 60 g gris
- 500 ml lapte
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 1 esenta vanilie
- coaja+zeama lamaie
- 6 linguri Gem

Preparare:

Etapa 1: Mierea, zaharul, untul, bicarbonatul, oul, laptele se pun intr-o oala pe foc, amestecand pana fierb si se umfla.Se ia de pe foc si se adauga faina amesecand rapid.

Etapa 2: Aluatul caldut rezultat se imparte in 4 si se intind foi ce se coc pe fundul tavii unse.

Etapa 3: Foile coc cam in 5 minute, iar cand se scot, se mai lasa cateva minute pe tava, pentru a se raci, deoarece sunt foarte fragede.

Etapa 4: Pentru crema, se face un gris cu lapte si zahar tare, se raceste, apoi se adauga untul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zeama.

Etapa 5: Se asambleaza prajitura:Mie mi-au iesit 5 foi.
foaie,crema,foaie,gem,foaieccrema,foaie,zahar pudra.



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 15/10/2015, 06:26

Gargarito, nu inteleg de ce la ingrediente apare 1 ou de doua ori si se pare ca folosesti doar unul din ele! Daca ai impartit aluatul in 4, cum de ti-au iesit la urma 5 foi? Ce fel de gem se recomanda? Chiar ca ai avut gargarite in cap cand ai scris reteta!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 14/10/2015, 15:59

Nu iteleg de ce nu se scrie la fiecare reteta si ''' marimea tavi ''' care a fost folosita ,de ce va este asa de greu sau chiar se face intentionat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/11/2012, 18:04

Si eu am gustat aceasta prajitura si e foarte buna acat de curand am s-o fac

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/12/2011, 14:53

Foarte buna este aceasta prajitura eu am facuto in italia in restorant

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 19/01/2012, 14:21

E foarte delicioasa eu am facuto te lingi pe degete ce buna e!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/05/2013, 13:09

Guikug,kugtdgbyudyjgdgtdfjyfkyfffffffffffffffffffffffffff

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/03/2015, 21:03

Am facut-o chiar simbata este preferata familiei,mele...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/04/2012, 10:53

Arata minunat si e la fel de delicioasa

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (21)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale