Prajitura amandina

De
(4.19/5 - 213 voturi)
28 comentarii


  • Prajitura Amandina
  • Prajitura Amandina, Poza 2
  • Prajitura Amandina, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 50 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru blat avem nevoie de:
- 7 oua
- 5 linguri de apa
- 12 linguri de faina
- 12 linguri de zahar
- 2 linguri cacao
- 1 vf de lingurita sare
Pentru crema ne trebuie:
- 1 cana zahar
- 2 linguri cacao
- 200 g unt(eu am pus 250)
- 7 linguri zahar,
Siropul:
- 200 ml cafea Amaroy tare
Glazura:
- 5 patratele cioco menaj
- 5 linguri cafea
- 2 linguri zaha

Preparare:

Etapa 1: Batem albusurile cu zaharul, sarea si 5 linguri de apa. Adaugam cacaoa si galbenusurilefrecate separat si apoi faina.

Etapa 2: Amestecam totul cu mixerul. tapetat forma si am turnat compozitia.Lasam 20 min la cuptor.

Etapa 3: Frecam zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care le fierbem in baie de aburi pana se caramelizeaza crema.

Etapa 4: Separat frecam spuma untul.Cand crema s-a racit adaugam peste unt si amestecam.

Etapa 5: Cand blatul e copt, il scoatem la racit , iar apoi il taiempe orizontala in 2 si il insiropam.Umplem cu crema.Turnam deasupra glazura si ornam dupa plac.


Printează paginaAdaugă la favorite
De deea

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5Klauditza
Postat 27/12/2010, 20:12

Am facut reteta si:
BLATUL- a iesit pietroi(este omisa temeratura la care se incalzeste cuptorul),am fost nevoita sa-l inlocuiesc cu o negresa ce a servit de blat...si n-a fost nici asa costisitoare.
SIROPUL- foarte fad in comparatie cu cel de la originalele prajit.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 01/10/2011, 10:54

Lista incompleta...la crema nu sunt trecute oua ,dar la preparare apar si acestea...deci...se pun sau nu oua si cate??

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 09/08/2015, 13:56

La crema o cana de zahar si sapte linguri de zahar in loc de sapte oua pana la urma cat zahar si cate oua

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/07/2011, 02:01

Arata f bine. o sa o incerc si eu. pana acum mi se pare cea mai potrivita reteta . multumesc

(0) (0) Abuz
sebes
5 / 5sebes
Postat 16/05/2010, 07:15

Foarte dragute si cred ca si buna. O s-o fac sigur. Mi-a placut si margica

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/11/2011, 12:57

Imi plac foarte mult cum arata am sa le probez sambata felicitari

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/09/2015, 10:40

Este o prajitura extraordinara toata lumea o adora

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 09/06/2014, 07:58

Nu ai specificat cate oua trebuiesc la crema

(1) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (28)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale