Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cabana

(4.61/5 - 28 voturi)
2 comentarii



Ingrediente:

Foi:
- 600 g faina
- 250 g zahar pudra
- 50 g untura
- 2 oua
- 4 linguri lapte
- 3 linguri miere
- 1 lingura bicarbonat

Crema:
- 250 g margarina rama
- 250 g zahar
- 3-4 plicuri budinca vanilie
- 800 g lapte

Preparare:

Etapa 1: Se freaca untura cu zaharul pana se topeste se adauga mierea,ouale,mixam dupa fiecare ou,laptele in care am stins bicarbonatul se adauga si el,faina se adauga treptat,se imparte aluatul obtinut in doua,din fiecare aluat se fac trei bete si o foaie,intre doua harti de copt punem aluatul si intindem foaia cu sucitorul, se aseaza pe spatele tavi, se scoate hartia de deasupra,se coace la foc potrivit pentru cateva minute.

Etapa 2: Pentru foaia si betele nr doi acelas procedeu.Cand sa copt ,se desprinde hartia de pe foaie si se taie in trei fasi. cremaBudinca se face cum scrie pe plic dar adaugam lapte mai putin,o sa obtinem o budinca foarte tare,se lasa sa se raceasca si apoi o mixam.

Etapa 3: Margarina la temp camerei o mixam si adaugam in budinca mixata. Asamblarefoaieun strat de cremadoua beteun strat de cremaun batcremasi pe lateral se pun foi-se strange cu grija pana ia forma casutei.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

CEA MAI BUNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Postat 16/08/2013, 18:45
5 / 5

Abia astept s-o fac

Postat 11/11/2012, 14:18

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: