Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

De Cooking with my soul


Ingrediente:

pentru prajitura:
- 2 oua mari
- 110 g faina
- 100 g zahar brun
- 100 g zahar tos
- 110 g unt moale
- 70 g ciocolata amaruie 55% , taiata bucati foarte mici
- 50 g alune de padure, tocate

pentru toppingul de caramel:
- 5 linguri de zahar
- 50 g apa fiarta
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 lingurita unt
- o mana de alune de padure

Preparare:

Etapa 1: Incalzeste aragazul la 170 C.

Etapa 2: Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma.

Etapa 3: Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.

Etapa 4: Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara cu diametru de cam 23 cm.

Etapa 5: Coace 50- 55 minute, sau pana ce scobitoarea iese curata.

Etapa 6: Lasa sa se raceasca 30 minute si toarna toppingul de caramel.

Etapa 7: Ca sa prepari toppingul te caramel, amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Pune restul sa se fiarba. In timpul asta caramelizeaza zaharul. Punl intr-o craticioara cu fundul mai gros, pe foc mediu. Cand incepe sa se caramelizeze pe margini, amesteca usor, aducand zaharul netopit poeste cel topit. In final zaharul trebuie sa aibe o culoare de chihlimbar. Ia cratita de pe foc si CU MARE ATENTIE toarna apa. Ai grija ca se fac aburi FIERBINTI. Pune din nou pe foc , pana ce tot zaharul se dizolva. Adauga untul si amidonul. Amesteca bine si gateste pana ce toppingul arata ca o miere . Adauga alunele si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si toarna peste prajitura


Printează paginaAdaugă la favorite
De Cooking with my soul

Punctează această reţetă:


Video sugerat


Madeleines cu ciocolata


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale