Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

De Cooking with my soul


Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

pentru prajitura:
- 2 oua mari
- 110 g faina
- 100 g zahar brun
- 100 g zahar tos
- 110 g unt moale
- 70 g ciocolata amaruie 55% , taiata bucati foarte mici
- 50 g alune de padure, tocate

pentru toppingul de caramel:
- 5 linguri de zahar
- 50 g apa fiarta
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 lingurita unt
- o mana de alune de padure
Preparare:

Etapa 1: Incalzeste aragazul la 170 C.

Etapa 2: Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma.

Etapa 3: Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.

Etapa 4: Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara cu diametru de cam 23 cm.

Etapa 5: Coace 50- 55 minute, sau pana ce scobitoarea iese curata.

Etapa 6: Lasa sa se raceasca 30 minute si toarna toppingul de caramel.

Etapa 7: Ca sa prepari toppingul te caramel, amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Pune restul sa se fiarba. In timpul asta caramelizeaza zaharul. Punl intr-o craticioara cu fundul mai gros, pe foc mediu. Cand incepe sa se caramelizeze pe margini, amesteca usor, aducand zaharul netopit poeste cel topit. In final zaharul trebuie sa aibe o culoare de chihlimbar. Ia cratita de pe foc si CU MARE ATENTIE toarna apa. Ai grija ca se fac aburi FIERBINTI. Pune din nou pe foc , pana ce tot zaharul se dizolva. Adauga untul si amidonul. Amesteca bine si gateste pana ce toppingul arata ca o miere . Adauga alunele si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si toarna peste prajitura




Printează pagina
De Cooking with my soul (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Video sugerat

  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata
  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween



Convertor uinitați de măsură


Delicios sau Dezgustător

?parmezan??parmezan?
dezgustător
delicios