Prajitura cu cocos si ciocolata

(4.42/5 - 103 voturi)
16 comentarii


  • Prajitura cu cocos si ciocolata
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 2
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 3
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 4
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 5
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 6
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 7
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 8
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 9
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 20 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Blat:
- 5 oua,
- 1 si 1/2 pahar zahar,
- 3 linguri de cacao,
- 3 linguri de faina,
- esenta rom,
- 200 g cocos macinat.
Glazura:
- 200 ml frisca lichida,
160 g ciocolata,
o nuca unt.

Preparare:

Etapa 1:

Se unge o tava de 25-30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.
Int-un bol se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina. Se toarna in tava.

Etapa 2:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos. Se pune peste compozitia de cacao. Se da la cuptor la 180 de grade, incalzit dinainte pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.

Etapa 3:

Se pune intr-o cratita pe foc mediu smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema. Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cand se raceste se strange complet. Iese o prajitura delicioasa si este si aspectuoasa.



Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5
Postat 23/01/2014, 20:14

Am facut reteta dar parerea mea e ca este de o complexitate medie. Cand incorporezi nuca de cocos in albus exista riscul sa se taie.
Am facut cu ciocolata cu 55% cacao, era mai bine daca luam o ciocolata cu lapte. In reteta nu se specifica de care ciocolata.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 21/02/2016, 20:08

Reteta gresita, cantitatile / gramajele spui ca sunt mentionate de un amator.
Pentru a acoperi o tava cu siguranta s-au dublat gramajele.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/12/2015, 16:04

Decí as vrea cantina tea de zahar in grame nu in pahar. Paharele melé sunt de 400 ml.Aunci chiar ca sunt in ceata. Multumesc mult.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 22/09/2012, 15:30

Am facut prajitura asta, dar a ramas o clica intre blatul negru si cocos, oare de ce? poate fi din cauza cuptorului?

(0) (0) Abuz
5 / 5Sinzianna
Postat 12/10/2010, 06:36

Pare delicioasa, o fac saptamana viitoare! Multumesc

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 31/10/2013, 19:18

Am facut si eu si a iesit foartee buna..

(0) (0) Abuz
5 / 5cela-vio
Postat 24/02/2010, 12:49

Arata super!o sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/07/2012, 12:01

Arata bine felicitari

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (16)

Întrebări:


Video sugerat


Madeleines cu ciocolata



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale