Petitchef

PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA

Desert
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

INGREDIENTE BLATURI:

INGREDIENTE CREMA:

INGREDIENTE GLAZURA:

Preparare

  • Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra pina cand stau tepene si apoi adaugam pe rand restul ingredientelor,amestecand usor cu o lingura de lemn.
  • Compozitia se imparte in 2-3 parti(depinde de marimea tavii) si se coc 2-3 foi pe dosul unei tavi captusite cu hartie de copt ca.15min la 175 grade.
  • Dupa ce s-au scos din cuptor se trage imediat jos hirta de pe blaturi si se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.
  • Intr-e timp punem ingredientele pentru crema(in afara de unt si 100g zahar) intr-un castron si acesta se pune peste o alta oala, cu apa care fierbe si se amesteca in continuu pina cind compozitia devine foarte viscoasa.(30-40 min.)
  • Se lasa compozitia la racit pina ce primeste temperatura camerei, la fel ca untul.Untul se freaca spuma cu cele 100g zahar amase si se daoga treptat din compozitia de crema foarta in masa de unt pina din aceste ingrediente consta o crema delicioasa.
  • Aceasta crema se pune intr-e blaturi , care se pun la rece pina adoua zii cu o greutate peste ele nfacind doar 2 blaturi pus crema jumatate intr-e ele si jumatate deasupra si dat totul la frigider pentru citeva ore.Intr-e tim pus

    ingredientele pentru glazura intr-o punga de naillon pe care introdus-o in apa calda .Apa tot reincalzit-o si intr-e degete amestecat ciocolata cu uleiul pina au devenit moi si maleabile taiat un coltisor pungii si astfel glazurat prajitura.In final nivelat glazura
    si trasat si citeva linii de cicolata alba, ca vazut ca imi ramasesede la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa.
  • In final nivelat glazura
    si trasat si citeva linii de cicolata alba, ca vazut ca imi ramasesede la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa.In crema pus ceva esenta de rom iar blaturile prajiturii mi s-au parut uscate si insiropat cu un sirop din zahar caramelizat
    + esenta de rom Prajitura pus la frigider pina adoua zi doar a doua zii portionat. Va spun asa insiropate a iesit gustul prajiturii-fantastic!


Poze

PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA
PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA - poza 2
PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA - poza 3

Întrebări:




Comentarii (18):

21/12/2016

Esti ametit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2019

Foarte buna!!!

(0) (0) Abuz
08/11/2014

Am sa o fac si eu dupa cum arata trebuie sa fie buna mersi

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Wow

(0) (0) Abuz
07/01/2014

Buna rau

(0) (0) Abuz
02/01/2014

...

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Foarte delicoasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează