Petitchef

Prajitura din foi, cu crema de zahar ars

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluatul :

Crema:

Preparare

  • Intr-un lighenas, se amesteca bine untul moale cu smintina, oul intreg, sarea, aromele si, la urma, cu faina impreuna cu praful de crescut; se amesteca, pina cind se incorporeaza bine, fara sa se framinte. Se imparte aluatul in trei parti. Foile se coc pe dosul unei tavi mijlocii de cea 23/33 cm, sau putin mai mica. Fiecare bucata se intinde pe masa in foaie de i cm grosime care se asaza, apoi, pe dosul tavii, presarat bine cu faina si se intinde, in continuare, cu sucitorul, pina cind se obtine o grosime de cea 3 mm, ca sa acopere toata tava .
  • Marginile foii se indreapta, trecind cu cutitul de sus in jos, pe marginea tavii. Se coace la foc mijlociu, 20 minute, pina cind se rumeneste putin. Dupa ce s-a scos tava din cuptor, se trece cu cutitul pe sub foaie, ca sa se desprinda, apoi se lasa sa alunece usor pe o planseta sau pe dosul unei tavi. Foile se suprapun, pe masura ce se coc.
  • Pentru crema, zaharul se caramelizeaza pina capata culoarea maro deschis . Dupa ce s-a format putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte si se lasa la foc mic, pina cind se topeste bine zaharul. Separat, faina se freaca cu 100 ml apa rece, adaugata cite putin, ca sa nu se formeze cocoloase, si, dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, se toarna in sirop, in suvoi continuu, amestecind mereu cu lingura, ca sa nu se formeze cocoloase. La dorinta, se mai pot pune 100 g zahar.
  • Dupa cite va clocote, cind crema s-a ingrosat, se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, sau se raceste pe apa rece, amestecind intruna.
  • Se adauga la marginea ^ cremei jumatate din cantitatea de unt si se amesteca, pina cind toata crema adera la el si se incorporeaza bine, apoi se pune si restul de unt, la fel. Pe dosul uneijavise asaza, cu grija, o foaie care se unge cu jumatate din cantitatea de crema , apoi se asaza a doua foaie, se unge cu restul jde crema si, peste ea, se pune a treia. Foile se preseaza putin cu dosul unei tavi, ca sa st niveleze crema si se lasa pina a doua zi, ca sa se fragezeasca prajitura.
  • Se pudreaza cu zahar si se taie in felii de 2/5 cm. Pentru a-i da un aspect mai frumos, imediat dupa ce s-a pus crema si s-a presat putin cu tava, se unge cu Glazura alba” . Glazura se poate presara imediat cu bomboane mici, colorate, sau cu alte ingrediente, indicate la Arlechin” si se lasa sa se usuce pina a doua zi, cind se taie in bucati de 2/5 cm.

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

16/08/2013

Am sa incerc cu siguranta sa prepar aceasta prajitura

(0) (0) Abuz
31/05/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează