Prajitura cu gem de prune si coca rasa

(4.04/5 - 27 voturi)
2 comentarii


Ingrediente:

1pachet unt/ margarina
1pliculet praf de copt/jum lingurita bicarbonat
1cana de zahar
faina cat cuprinde
1-2pliculete de zahar vanilinat
6oua
250gr de gem prune

Preparare:

Etapa 1: Se topeste untul la foc mic apoi se pune zaharul,se amesteca pana la topirea acestuia.

Etapa 2: separam ouale astfel:albusurile intr-un castron,galbenusurile in altul.

Etapa 3: peste galbenusuri se adauga zaharul vanilinat si praful de copt;Apoi toate acestea se pun peste amestecul de unt si zahar.

Etapa 4: Se amesteca bine bine pana se obtine o compozitie gen crema,apoi adaugam faina pana cand amestecul devine usor tare,sa il putem modela cu mana,fara sa se lipeasca de degete;

Etapa 5: albusurile le batem bine cu mixerul,pana cand acestea se transforma in spuma.

Etapa 6: Intr-o tava medie se pune aluatul in strat potrivit(nu punem tot aluatul ,mai oprim putin ptr a mai avea ce rade deasupra prajiturii).
peste aluat se adauga gemul de prune,iar peste gem se pun albusurile batute.

Etapa 7: peste putinul aluat ramas mai adaugam putina faina,iar cand acesta s-a mai intarit il radem deasupra tavii cu prajitura.
Il lasam la cuptor 20-25min pana se rumeneste usor coca de deasupra.Apoi lasati la racit 5-10min.

POFTA BUNA!!!


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 06/03/2013, 09:16

Am facut-o si e grozava

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/09/2013, 11:34

Excelenta

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale