Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu mere la tava

(4.54/5 - 464 voturi)
52 comentarii



  • Prajitura cu mere la tava
  • Prajitura cu mere la tava, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 500 g. faina
- 250 g. margarina
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 150 ml. apa calduta

Pentru umplutura:
- 8 mere
- 2 lingurite scortisoara
- 10 linguri zahar
- 6-8 linguri gris

Pentru ornat:
- zahar pudra

Preparare:

Etapa 1: Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.

Etapa 2: Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.

Etapa 3: Se imparte aluatul in doua:
Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.

Etapa 4: Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.

Etapa 5: Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.

Etapa 6: Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.

Etapa 7: Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.

Etapa 8: A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Da este gustoasa i like it!

Postat 02/05/2015, 17:18 | am gătit această rețetă
5 / 5

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

Postat 06/06/2014, 14:05 | am gătit această rețetă
4 / 5

Sa vedem ce iese :D

Postat 17/03/2014, 17:38 | am gătit această rețetă
5 / 5

Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi

Postat 22/01/2014, 15:45 | am gătit această rețetă
5 / 5

Fff buna ,eu am facut merele fara zahar si fara gris mai''dietetica'' si a iesit ff buna

Postat 01/11/2013, 14:34 | am gătit această rețetă
5 / 5

Comentariul tău:E FFF BUNA SI USOR DE FACUT

Postat 09/10/2013, 15:11 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (52)

Întrebări:


Video sugerat


Placinta englezeasca cu mere


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: