Prajitura cu mere la tava

(4.52/5 - 469 voturi)
53 comentarii


  • Prajitura cu mere la tava
  • Prajitura cu mere la tava, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 500 g. faina
- 250 g. margarina
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 150 ml. apa calduta

Pentru umplutura:
- 8 mere
- 2 lingurite scortisoara
- 10 linguri zahar
- 6-8 linguri gris

Pentru ornat:
- zahar pudra

Preparare:

Etapa 1: Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.

Etapa 2: Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.

Etapa 3: Se imparte aluatul in doua:
Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.

Etapa 4: Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.

Etapa 5: Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.

Etapa 6: Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.

Etapa 7: Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.

Etapa 8: A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 28/08/2015, 17:41

Reteta este buna dar nu voi folosi margarina. Am unt care este mai sanatos. Iar merele am sa le calesc cu putin zahar.

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/11/2013, 14:34

Fff buna ,eu am facut merele fara zahar si fara gris mai''dietetica'' si a iesit ff buna

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/06/2014, 14:05

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/03/2013, 16:49

Este foarte gustoasa,nu se lipeste de tava,aluatul nu se cruzeste.Am facut si eu.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/07/2012, 14:42

Foarte tare reteta continua sa ma scri
cu drag Madalina

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/03/2013, 17:23

Este foarte buna,pot sa spun ca am mancat si mi-a placut ff mult!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 14/10/2016, 10:29

Buna...dar eu am pus lapte nu apa si am adaugat si 2 oua in aluat

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/01/2014, 15:45

Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (53)

Întrebări:


Video sugerat


Placinta englezeasca cu mere


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale