Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu mere la tava

(4.54/5 - 464 voturi)
52 comentarii

  • Prajitura cu mere la tava
  • Prajitura cu mere la tava, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 500 g. faina
- 250 g. margarina
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 150 ml. apa calduta

Pentru umplutura:
- 8 mere
- 2 lingurite scortisoara
- 10 linguri zahar
- 6-8 linguri gris

Pentru ornat:
- zahar pudra

Preparare:

Etapa 1: Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.

Etapa 2: Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.

Etapa 3: Se imparte aluatul in doua:
Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.

Etapa 4: Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.

Etapa 5: Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.

Etapa 6: Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.

Etapa 7: Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.

Etapa 8: A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Reteta este buna dar nu voi folosi margarina. Am unt care este mai sanatos. Iar merele am sa le calesc cu putin zahar.

Postat 28/08/2015, 17:41
5 / 5

Da este gustoasa i like it!

Postat 02/05/2015, 17:18 | am gătit această rețetă
5 / 5

Minunat!

Postat 20/03/2015, 17:48
5 / 5

Este o reteta f buna....multumesc

Postat 16/10/2014, 18:23
5 / 5

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

Postat 06/06/2014, 14:05 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelenta

Postat 02/04/2014, 22:39
...click aici pentru a vedea toate comentariile (52)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: