Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

(4.74/5 - 364 voturi)

48 comentarii
Prajitura cu mousse de ciocolata si mousse de piersiciTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 h, 15 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Blat :
150 g ciocolata amaruie
40 g unt
4 albusuri
2 galbenusuri
100 g zahar
60 g faina
1 varf sare
150 g ciocolata cu lapte
3 galbenusuri
1 albus
150 g zahar
200 ml. frisca lichida
10 g gelatina
1 lingurita esenta vanilie
Mousse de piersici :
1 compot de piersici 850 gr.
2 oua
270 ml. frisca lichida
150 ml. sirop din compot
20 g gelatina
Preparare:

Etapa 1: Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.
In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.
La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute. Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.

Etapa 2: Ciocolata se topeste.
Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile la fel cu restul de zahar. Batem frisca.Amestecam frisca cu galbenusurile si albusul. Gelatina o dizolvam la bain-marie. Atentie sa nu o fierbeti!

Etapa 3: Dupa ce s-a dizolvat o incorporam si pe ea si esenta de vanilie, iar la sfarsit ciocolata topita. Blatul e buuuun, are un gust pronuntat de ciocolata.
Deci , pus blatul iar in tava inalta in care copt si intins mousseul de cioco peste, dat la frigider.

Etapa 4: Gelatina se pune la inmuiat si apoi se dizolva la bain-marie.
Frisca se bate.Galbenusurile cu 2-3 linguri din zeama din compot se spumeaza la bain-marie pana devin o smantana groasa. Se lasa la racit.Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile racite.
Adaugam si piureul de piersici si gelatina dizolvata si adusa la temperatura camerei.

Etapa 5: La sfarsit adaugam si frisca . Compozitia se tine 20 minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lase piureul de piersici la fund.Turnat apoi peste mousseul de cioco deja intarit si lasat la frigider 4 ore.Cum nu cu ornatul dichisit, am topit 50 g ciocolata + 1 lingura miere + 1 lingura unt si desenat cu mare "arta" niste chestii acolo, mai simplute.



Printează pagina
De leoflori (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super buna!!! am facut.o de multe ori

Postat 27/06/2015, 19:48
maryana_v2015
5 / 5

Imi poate spune cineva la mousseul de piersici ,cum de face piureul de piersici si cand se pune cei 150 ml de sirop din compot ?

maryana_v2015 | Postat 03/03/2015, 16:52
5 / 5

Ce buna a fost

Postat 14/05/2014, 15:02
5 / 5

Am facut aceasta prajitura,este f.buna si racoritoare,super!

Postat 08/05/2014, 18:28
4 / 5

Arata foarte bine am sa o incerc

Postat 01/05/2014, 19:09
5 / 5

Foatre buna!!!!

Postat 16/04/2014, 21:44
...click aici pentru a vedea toate comentariile (48)

Întrebări:


Video sugerat

  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata
  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Tartine cu jambonTartine cu jambon
Dezgustător
Delicios