Petitchef

Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.

Desert
8 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Blat

    - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;
    - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;
    - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

    Mousse de mere

    - Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;
    - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;
    - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;
    - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;
    - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
    - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

    Cremă ricotta

    - Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;
    - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;
    - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;
    - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;
    - Dați la rece pentru câteva ore;


Poze

Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta - poza 2
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

andreea_deea459
andreea_deea459, 16/01/2017

Cum sa fie mere in livada? afara e zapada, ca sa nu mai vorbim de frig

(0) (0) Abuz
16/01/2017

Eu as folosi urda in loc de ricotta și suc de mere autohton in loc de nectar, care are zahar adaugat, iar culoarea verzuie e cam dubioasa. smantana dulce cu zahar, adica frisca. eu cred ca reteta e doar copiata de undeva

(0) (0) Abuz
16/01/2017

"Merele sunt încă în livadă"? Poate in emisfera sudica, la noi e zapada de 1 metru!

(0) (0) Abuz
Petitchef_ro, 05/01/2017

Fantastica!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează