Prajitura cu nuca si gem de caise

De
(4.63/5 - 68 voturi)
9 comentarii


  • Prajitura cu nuca si gem de caise
  • Prajitura cu nuca si gem de caise, Poza 2
  • Prajitura cu nuca si gem de caise, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 3 linguri margarina
- 3 linguri smantana
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 4-5 linguri de lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 500 g faina

Pentru umplutura:
- 3 albusuri de ou
- un varf de cutit de sare
- 10 linguri de zahar
- o cana de nuca
- 2/3 dintr-un borcan cu gem de caise
- coaja de la o lamaie

Preparare:

Etapa 1: Prima data am facut aluatul. A amestecat galbenusurile cu margarina, zaharul, smantana si praful de copt + bicarbonatul stinse cu lapte. Le-a omogenizat si apoi am adaugat faina pana am obtinut un aluat potrivit care nu se lipeste de maini , dar nici nu este tare.

Etapa 2: Ingredientele difera putin. L-a impartit in doua parti. Trei sferturi, l-a intins de dimensiunea tavii si l-am asezat in tava. tava nu trebuie unsa neaparat, pentru ca aluatul este suficient de uns. Peste aluatul intins in tava, a turnat un strat generos de gem de caise.

Etapa 3: A batut spuma albusurile cu putin praf de sare. Apoi, a adaugat treptat zaharul si am batut in continuare, pana s-a dizolvat. A ras coaja de la o lamaie in spuma si a adaugat jumatate din cana de nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus.

Etapa 4: Cealalta jumatate am presarat-o peste gem, in tava. A turnat si spuma deasupra si a nivelat-o cu un cutit. Restul aluatului, 1/4, l-a intins subtire si am taiat fasiute pe care le-am asezat deasupra spumei, sub forma de grilaj, am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25-30 de minute.


Printează paginaAdaugă la favorite
De Alexa

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 28/04/2012, 21:44

Asta este prajitura pe care o facea mama in copilarie,o taia cu paharul sub forma de semilune !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/10/2013, 18:53

Usor de facut, excelenta la gust!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/07/2012, 13:24

Este super faina ! merita incercata

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/04/2013, 13:04

E excelenta,vo recomand la toti

(0) (0) Abuz
5 / 5seraluma
Postat 31/08/2012, 15:47

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/04/2012, 16:51

Foarte buna am incercato

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/03/2013, 11:30

Superba!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/12/2013, 11:47

SUPER

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale