Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu nuca si gem de caise

De
(4.68/5 - 65 voturi)
9 comentarii

  • Prajitura cu nuca si gem de caise
  • Prajitura cu nuca si gem de caise, Poza 2
  • Prajitura cu nuca si gem de caise, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 3 linguri margarina
- 3 linguri smantana
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 4-5 linguri de lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 500 g faina

Pentru umplutura:
- 3 albusuri de ou
- un varf de cutit de sare
- 10 linguri de zahar
- o cana de nuca
- 2/3 dintr-un borcan cu gem de caise
- coaja de la o lamaie

Preparare:

Etapa 1: Prima data am facut aluatul. A amestecat galbenusurile cu margarina, zaharul, smantana si praful de copt + bicarbonatul stinse cu lapte. Le-a omogenizat si apoi am adaugat faina pana am obtinut un aluat potrivit care nu se lipeste de maini , dar nici nu este tare.

Etapa 2: Ingredientele difera putin. L-a impartit in doua parti. Trei sferturi, l-a intins de dimensiunea tavii si l-am asezat in tava. tava nu trebuie unsa neaparat, pentru ca aluatul este suficient de uns. Peste aluatul intins in tava, a turnat un strat generos de gem de caise.

Etapa 3: A batut spuma albusurile cu putin praf de sare. Apoi, a adaugat treptat zaharul si am batut in continuare, pana s-a dizolvat. A ras coaja de la o lamaie in spuma si a adaugat jumatate din cana de nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus.

Etapa 4: Cealalta jumatate am presarat-o peste gem, in tava. A turnat si spuma deasupra si a nivelat-o cu un cutit. Restul aluatului, 1/4, l-a intins subtire si am taiat fasiute pe care le-am asezat deasupra spumei, sub forma de grilaj, am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25-30 de minute.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Good

Postat 18/01/2014, 17:59
5 / 5

SUPER

Postat 20/12/2013, 11:47
5 / 5

Usor de facut, excelenta la gust!!!!

Postat 06/10/2013, 18:53
5 / 5

E excelenta,vo recomand la toti

Postat 27/04/2013, 13:04
5 / 5

Superba!!!

Postat 14/03/2013, 11:30
5 / 5

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!

seraluma | Postat 31/08/2012, 15:47
...click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)