Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu nuca si gem de caise

(4.68/5 - 65 voturi)
9 comentarii


  • Prajitura cu nuca si gem de caise
  • Prajitura cu nuca si gem de caise, Poza 2
  • Prajitura cu nuca si gem de caise, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru aluat:
- 3 linguri margarina
- 3 linguri smantana
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 4-5 linguri de lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 500 g faina

Pentru umplutura:
- 3 albusuri de ou
- un varf de cutit de sare
- 10 linguri de zahar
- o cana de nuca
- 2/3 dintr-un borcan cu gem de caise
- coaja de la o lamaie

Preparare:

Etapa 1: Prima data am facut aluatul. A amestecat galbenusurile cu margarina, zaharul, smantana si praful de copt + bicarbonatul stinse cu lapte. Le-a omogenizat si apoi am adaugat faina pana am obtinut un aluat potrivit care nu se lipeste de maini , dar nici nu este tare.

Etapa 2: Ingredientele difera putin. L-a impartit in doua parti. Trei sferturi, l-a intins de dimensiunea tavii si l-am asezat in tava. tava nu trebuie unsa neaparat, pentru ca aluatul este suficient de uns. Peste aluatul intins in tava, a turnat un strat generos de gem de caise.

Etapa 3: A batut spuma albusurile cu putin praf de sare. Apoi, a adaugat treptat zaharul si am batut in continuare, pana s-a dizolvat. A ras coaja de la o lamaie in spuma si a adaugat jumatate din cana de nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus.

Etapa 4: Cealalta jumatate am presarat-o peste gem, in tava. A turnat si spuma deasupra si a nivelat-o cu un cutit. Restul aluatului, 1/4, l-a intins subtire si am taiat fasiute pe care le-am asezat deasupra spumei, sub forma de grilaj, am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 25-30 de minute.


Printează pagina Adaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Good

Postat 18/01/2014, 17:59
5 / 5

SUPER

Postat 20/12/2013, 11:47
5 / 5

Usor de facut, excelenta la gust!!!!

Postat 06/10/2013, 18:53
5 / 5

E excelenta,vo recomand la toti

Postat 27/04/2013, 13:04
5 / 5

Superba!!!

Postat 14/03/2013, 11:30
5 / 5

Delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!

seraluma | Postat 31/08/2012, 15:47
...click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)