Petitchef
PETITCHEF

Prajitura cu nuci caramelizate

(4.50/5 - 18 voturi)
5 comentarii


  • Prajitura cu nuci caramelizate
  • Prajitura cu nuci caramelizate, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 511 Kcal (1 porție)
ProPoints: 14 (1 porție)

Ingrediente:

- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- doua lingurite de praf de copt
- 6 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt

Preparare:

Etapa 1: Ingredientele se impart in doua si se fac doua pandispanuri pentru prajituri cu cacao. Cum procedam Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare si adaugam zaharul ploaie.

Etapa 2: Cand zaharul este perfect incorporat, adaugam galbenusurile, mixand in continuare, apoi adaugam faina si cacaua, amestecate cu praful de copt. Amestecam compozitia usor cu o lingura de lemn.

Etapa 3: Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180*C pentru 15-18 minute, sau pana cand se rumeneste frumos pe margini si trece testul scobitorii.

Etapa 4: Galbenusurile se amesteca cu zaharul la bain-mairie pana cand zaharul este topit. Se lasa sa se raceasca si in final se amesteca untul batut spuma.

Etapa 5: Urmeaza sa ne ocupam de nucile caramelizate. 300 grame de nuci se taie marunt. Intr-o cratita se caramelizeaza 100 g zahar, iar cand capata culoarea si consistenta mierii de albine se adauga nucile, amestecand in continuare.

Etapa 6: Apoi adaugam o crema de oua preparata din 2 galbenusuri, 200 g zahar pudra si 150 g unt batut spuma , amestecand in continuare pe foc. Imediat dupa ce compozitia devine cremoasa o luam de pe foc si o intindem intre doua foi lica. Asezam un dog cu greutate peste foi si lasam totul la rece pentru 2-3 ore.

Etapa 7: Asezam primul pandispan cu cacao, intindem bine o jumatate din crema de oua, apoi asezam cele doua foi lica umplute cu nucile caramelizate. Intindem peste foaia lica a doua jumatate de crema de oua si apoi cel de-al doilea pandispan cu cacao. Asezam peste prajitura acelasi dog cu greutate si lasam prajitura cateva ore sau chiar peste noapte la rece. Se orneaza cu glazura de ciocolata si fulgi de ciocolata alba si neagra.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 511Kcal
  • 26%
  • Carbo:
  • 49.9g
  • 17%
  • Grăsimi:
  • 29.6g
  • 45%
  • Grăsimi sat.:
  • 16.2g
  • 81%
  • Proteine:
  • 10.4g
  • 21%
  • Fibre:
  • 1.4g
  • 5%
  • Zahăr:
  • 41.2g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 141g


Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super prajitura,dar aici unde sint un sint foi LICA si vreau sa stiu cum se fac,ca sa fac eu!in rest cred ca este la fel de delicioasa precum se vede si vreau sa o fac si eu

Postat 20/12/2013, 22:14
4 / 5

Imi place cum arata.ma bucur ca ai postat pas cu pas aceasta prajitura..

Postat 30/04/2013, 12:58
5 / 5

10

Postat 12/10/2012, 16:42
4 / 5

Trebuie sa fie f.f.f buna multumim pentru reteta chiar am un fest marti si am sa-l incerc

Postat 08/08/2012, 13:08
5 / 5

Arata superrrrrrrrr bine nota 10 cu felicitari

Postat 22/05/2012, 21:34

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

(c) Madeinwork | Mențiuni legale