Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu rabarbar

(4.44/5 - 121 voturi)

14 comentarii

Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 10 oua
- 6 linguri faina
- 10 linguri zahar
- tulpini de rabarbar
- o legatura (cam 4 -5 tulpini)
Preparare:

Etapa 1: Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge. Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.

Etapa 2: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta bat in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul).

Etapa 3: Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus. Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina si le asezam uniform pe deasupra.

Etapa 4: Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.

Etapa 5: Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.




Printează pagina
De teocris78@gmail.com (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Delicios

5 / 5

Foarte buna

5 / 5

Super gustoasa

5 / 5

Cred ca este foarte buna.am auzit dar nu stiu in ce lant de magazine se gasesteREBARBAR

5 / 5

Azi o voi face

5 / 5

Placuta si usor de facut....

... click aici pentru a vedea toate comentariile (14)

REȚETE


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Rulada cu branza dulce

Rulada cu branza dulce
dezgustător
delicios