Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura cu rabarbar

(4.42/5 - 123 voturi)
14 comentarii



Ingrediente:

- 10 oua
- 6 linguri faina
- 10 linguri zahar
- tulpini de rabarbar
- o legatura (cam 4 -5 tulpini)

Preparare:

Etapa 1: Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge. Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.

Etapa 2: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta bat in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul).

Etapa 3: Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus. Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina si le asezam uniform pe deasupra.

Etapa 4: Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.

Etapa 5: Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Delicios

Postat 02/05/2014, 07:50
5 / 5

Foarte buna

Postat 27/04/2014, 13:27
5 / 5

Super gustoasa

Postat 04/08/2013, 21:13
5 / 5

Cred ca este foarte buna.am auzit dar nu stiu in ce lant de magazine se gasesteREBARBAR

Postat 18/07/2013, 19:20
5 / 5

Azi o voi face

Postat 22/06/2013, 12:14
5 / 5

Placuta si usor de facut....

Postat 01/06/2013, 15:15
...click aici pentru a vedea toate comentariile (14)

Întrebări:


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: