Prajitura cu rabarbar

(4.42/5 - 123 voturi)
14 comentarii


Ingrediente:

- 10 oua
- 6 linguri faina
- 10 linguri zahar
- tulpini de rabarbar
- o legatura (cam 4 -5 tulpini)

Preparare:

Etapa 1: Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge. Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.

Etapa 2: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta bat in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul).

Etapa 3: Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus. Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina si le asezam uniform pe deasupra.

Etapa 4: Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.

Etapa 5: Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 18/07/2013, 19:20

Cred ca este foarte buna.am auzit dar nu stiu in ce lant de magazine se gasesteREBARBAR

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/05/2013, 09:36

Cantitatile sunt f bune , eu am tava mai mare 40/30 si este ok

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 30/05/2013, 16:06

Are foarte multe oua nu se mai pot reduce ca numar?

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 28/04/2013, 06:40

Jalnic imaginile prea mari si scrisu mic

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/05/2013, 23:01

O sa incerc si eu.ms de reteta.!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/06/2013, 15:15

Placuta si usor de facut....

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 18/05/2013, 09:12

Praf de copt nu trebuie

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/06/2013, 12:14

Azi o voi face

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (14)

Întrebări:


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale