Petitchef

Prajitura din foi cu crema mentolata

Desert
4 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt crema:

Preparare

  • Se face un aluat potrivit de tare din cele enumerate mai sus care se inparte in 4 , se intind foi subtiri si se coc.
  • Intre timp pregatim crema : dizolvam faina intr-un pahar de lapte , restul il punem la fiert cu zaharul si menta pe care dupa ce incepe sa fiarba o scoatem adaugam paharul de lapte cu faina si tinem pe foc pana se ingroasa ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam pachetul de unt(200g) si omogenizam bine, lasam sa se raceasca complet.
  • Umplem foile cu crema racita,deasupra asezam un fund de marimea foilor, infoliem si lasam asa cateva ore ,sau ana a 2-a zi ,pudram cu zahar si portionam.

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura-fursec



Întrebări:




Comentarii:

28/04/2013

Si eu o fac chia acum de pasti e super buna

(0) (0) Abuz
21/04/2013

Bunisoara

(0) (0) Abuz
09/02/2012

Good

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează