Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura "flodni"

(4.45/5 - 20 voturi)
1 comentariu


Ingrediente:

(1 tava/35 bucati)
Pentru aluat:
600g.faina,
300g.margarina,
3 galbenuse,
4 linguri zahar praf,
1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,
1 praf de vanilie,
1 varf de cutit de sare,
smantana;

Umplutura de nuca:
250g.nuca macinata,
lapte,
esenta de rom,
zahar(dupa gust)
Umplutura de mac:
250g.mac macinat,
coaja rasa de lamaie,
1 mar ras,
lapte,
zahar(dupa gust);
Umplutura de mere:
1 kg. mere, rase si calite,
50g.zahar,
scortisoara;
-gem de prune;

Preparare:

1.Se amesteca faina cu margarina,se adauga galbenusurile, bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul praf,praful de vanilie si atata smantana incat sa rezulte un aluat elastic.Se tine cateva ore la rece, in frigider.
2.Se imparte aluatul in 4.
3.Se pregateste tava cu hartie de copt, unsa cu ulei, in prealabil.
4.Se intinde prima foaie, se unge cu gem de prune si se pune umplutura de mere.Se acopera cu a doua foaie,se unge din nou cu gem de prune si se pune umplutura de mac.Urmeaza a treia foaie ,care se unge cu gem de prune si se pune umplutura de nuca,peste care se pune a patra foaie.Se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace in cuptor preincalzit, timp de 40 de minute.Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar praf si se taie in patrate.
Pofta buna!


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Delicioasa

Postat 05/02/2015, 18:55

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: