Petitchef

Prajitura Kati

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

pentru umplutura/crema:

Glazura:

Preparare

  • Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale . Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti egale si pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina se coc 3 foi.
  • Fiecare foaie se inteapa cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se coc relativ repede, aproximativ 10 minute asadar fiti atente la cuptor sa nu se arda foile.
  • Cele mai frumoase doua foi se pastreaza iar a treia se faramiteaza.
  • Se amesteca untul cu zaharul pudra pana devine spumos, se adauga cacaoa, biscuitii si blatul zdrobit, dulceata de visine, visinele din visinata si proaspete. Umplutura astfel obtinuta trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu a salamului de biscuiti, deci sa nu fie moale.
  • Se insiropeaza cu esenta de rom prima foaie. A pus esnta intr-o cescuta si cu o pensula am uns foaia. Se pune toata umplutura, apoi a doua foaie insiropata.
  • Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare deasupra aburului pana se dizolva zaharul. Se intinde spuma pe toata prajitura si se rade deasupra ciocolata. Ar fi aratat mai bine daca faceam niste aveline cu poshul, insa era trecut de ora 22 cand a terminat prajitura si n-a mai avut chef.
  • Prajitura se taie a doua zi cu un cutit bine ascutit, inmuiat in apa, pentru a nu se lipi spuma si a se taia frumos feliile de prajitura. Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri si nu imi ies pozele foarte frumoase.


Poze

Prajitura Kati
Prajitura Kati - poza 2
Prajitura Kati - poza 3
Prajitura Kati - poza 4
Prajitura Kati - poza 5
Prajitura Kati - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

18/12/2013

F....buna

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Arata foarte frumos o sa incerce sa ne faka si soakra mea

(0) (0) Abuz
30/07/2013

0;

(0) (0) Abuz
28/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Super

(0) (0) Abuz
07/01/2013

E tare

(0) (0) Abuz
07/04/2012

Preferata mea din copilarie;)

(0) (0) Abuz
23/07/2011

O sa o incerc acuma seara, multumesc frumos, ca ai spus atat de amanuntit reteta. Abea astept sa vad cum imi iasa.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează