Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura krantz

(4.46/5 - 35 voturi)

6 comentarii
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 1776 Kcal | ProPoints: 49
Printează pagina
Ingrediente:

- 3 linguri faina
- 9 oua
- 300 g unt
- 400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
- 3 plicuri cu zahar vanilat
- 500 g zahar
- 50 ml ulei (pentru uns tava)
- sare
Preparare:

Etapa 1: Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.
Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.
Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.

Etapa 2: Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate
Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.

Etapa 3: Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Etapa 4: Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.
Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.


Informații nutriționale (pentru o porţie):
  • Calorii:
  • 1776Kcal
  • 89%
  • Carbo:
  • 148.1g
  • 49%
  • Grăsimi:
  • 119.9g
  • 184%
  • Grăsimi sat.:
  • 76.7g
  • 384%
  • Proteine:
  • 19.3g
  • 39%
  • Fibre:
  • 12.1g
  • 49%
  • Zahăr:
  • 139.7g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 446g

Printează pagina
De miealex (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Yummy

Postat 23/02/2015, 08:48
5 / 5

Am incercato este exraordinara de deliciasa felicitari

Postat 08/02/2014, 12:49
5 / 5

Foarte buna

Postat 03/12/2013, 14:57
4 / 5

A executat prajitura? A decapitat-o sau ce?

Postat 17/11/2013, 08:02 | am gătit această rețetă
5 / 5

Este f, buna

Postat 25/11/2012, 19:28
5 / 5

Super buna

Postat 23/03/2012, 23:24

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Bezele perfecteBezele perfecte
Dezgustător
Delicios