Petitchef

Prajitura "ochii lui Petre Roman"

Desert
8 porții
5 ore
5 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Aceasta prajitura am gasit-o pe culinar.ro , dar prima data cand am facut-o dupa reteta respectiva nu mi-a iesit, asa ca am facut propria mea prajitura"ochii lui petre roman".
    Blatul de cacao:
    Se incalzeste cuptorul.
    Se separa ouale. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, , apoi se adauga zaharul si zah. vanilat.
    Se adauga galbenusurile.
    Se adauga apoi faina cu praful de copt,cacaoa si se amesteca cu o spatula ,de sus in jos.
    Se pune o hartie de copt si se toarna blatul ,lasandu-l la cuptor cam 30 min, la foc potrivit.
    Dupa aceea , se raceste si se taie in doua( mentionez ca am folosit o tava de 30|40).
    Foile albe:
    Se prepara la fel ca blatul de cacao, numai ca aluatul se imparte in 3, si se intinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tavii, rezultand astfel 3 foi.
    Cand scoateti foile din cuptor, se rastoarna pe cate un prosop ud, si se ruleaza ca la rulada.
    Crema vanilie:

    SE pune pe foc laptele, din care se opreste o cana , apoi se pune zaharul, zah. vanilat, ouale batute, si se mesteca continuu, sa nu se prinda .In cana cu lapte care ati oprit-o, dizolvati faina, sa nu aiba cocoloase, apoi turnati-o in fir peste compozitia de mai sus si continuati mestecarea.Este gata cand arata ca o smantana groasa.Se da la racit.
    Se adauga untul mixandu-se bine.Se da la frigider .
    Crema de cacao:

    Se prepara la fel ca si cea de vanilie, numai ca dupa ce se raceste se pune romul, nutela, si apoi untul.Se da la rece.

    ASAMBLAREA:
    Se pune prima foaie de blat de cacao.
    Se pune un strat cu crema de vanilie.
    Se umple foile cu crema de cacao si se ruleaza strans.
    Punem ruladele cu crema de cacao, pe blatul de cacao uns cu crema de vanilie, pe lungime, una langa alta.
    Apoi punem restul de crema de vanilie peste rulade,si cealalta bucata de blat de cacao.
    Turnam o glazura de ciocolata din 100 gr de ciocolata si 2 lg ulei, care se topesc la bainmarie.Punem niste confetii de care avem si dam la rece.
    Prajitura se taie in sensul invers de asezare a ruladelor.
    Este o prajitura delicioasaaaaa .. si usor de facut in ciuda elaborarii.


Poze

Prajitura ochii lui Petre Roman
Prajitura ochii lui Petre Roman - poza 2
Prajitura ochii lui Petre Roman - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

08/12/2013

Da

(0) (0) Abuz
petre_a2013
petre_a2013, 27/05/2013

Mai sa fie ,,,da de ce poarta numele de ochii lui petre roman???el stie ???crema am gustat0o de nenumarate ori dar nu in acest aranjament ,,,nu-i cam scumpa???

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Eu veau sa invat cum sa fac

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Darcam scumpa

(0) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Asta cam asa-i! Dar o data, merge!!!


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Guarana - fructul care seamana cu ochii oamenilor Guarana - fructul care seamana cu ochii oamenilor Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează