Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura pufoasa cu gem de cirese

(4.34/5 - 123 voturi)

15 comentarii

Prajitura pufoasa cu gem de cireseTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 45 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 25 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 240 g unt
- 240 g zahar
- 240 g faina de griu
- 240 g gem de cirese
- 4 oua
- un virf de cutit cu sare
Preparare:

Etapa 1: Adaugam zaharul si punem robotul in functiune
Secretul prajiturii este ca, chiar daca nu are praf de copt, creste la fel de frumos, doar ca trebuie sa mixam foarte mult zaharul cu untul, pina vom obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit adaugam ouale si mixam din nou, pina vedem ca s-au incorporat bine ouale

Etapa 2: Adaugam cele 240 g de faina cernuta si sarea amestecam bine ingredientele, vom obtine o compozitie destul de grosuta intr-o tava tapetata cu hirtie de copt rasturnam compozitia si nivelam cu lingura punem din loc in loc cu lingurita gemul de cirese (240 grame) sau fiecare poate pune ce fel de gem doreste si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 40 de minute, oricum incercam cu scobitoarea.

Etapa 3: In reteta originala timpul de copt dura 25 de minute, dar pus ingredientele la dublu, deci, a trebuit sa las mai mult. dupa circa 20 de minute,am presarat putin zahar granulat.

Etapa 4: Asa arata scoasa din cuptor lasam sa se raceasca si o taiem in mici patratele. E delicioasa, merge cu orice fel de gem si e rapid de facut, cind musafirii se anunta pe neasteptate. Vedeti ce gaurele frumoase se vad in zare si nu are nici un strop de praf de copt.




Printează pagina
De danelutza (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Bv

5 / 5

Ok!foarte buna!

| am gătit această rețetă
5 / 5

Super

5 / 5

F buna, doar ca trebuie albusurile batute spuma tare din oua de la tara :)

5 / 5

Arata demential!!!

5 / 5

Super buna

... click aici pentru a vedea toate comentariile (15)

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Macrou vienezMacrou vienez
dezgustător
delicios