Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura pufoasa cu gem de cirese

(4.35/5 - 125 voturi)
15 comentarii



  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese
  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese, Poza 2
  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese, Poza 3
  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese, Poza 4
  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese, Poza 5
  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese, Poza 6
  • Prajitura pufoasa cu gem de cirese, Poza 7
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 45 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 25 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 240 g unt
- 240 g zahar
- 240 g faina de griu
- 240 g gem de cirese
- 4 oua
- un virf de cutit cu sare

Preparare:

Etapa 1: Adaugam zaharul si punem robotul in functiune
Secretul prajiturii este ca, chiar daca nu are praf de copt, creste la fel de frumos, doar ca trebuie sa mixam foarte mult zaharul cu untul, pina vom obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit adaugam ouale si mixam din nou, pina vedem ca s-au incorporat bine ouale

Etapa 2: Adaugam cele 240 g de faina cernuta si sarea amestecam bine ingredientele, vom obtine o compozitie destul de grosuta intr-o tava tapetata cu hirtie de copt rasturnam compozitia si nivelam cu lingura punem din loc in loc cu lingurita gemul de cirese (240 grame) sau fiecare poate pune ce fel de gem doreste si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 40 de minute, oricum incercam cu scobitoarea.

Etapa 3: In reteta originala timpul de copt dura 25 de minute, dar pus ingredientele la dublu, deci, a trebuit sa las mai mult. dupa circa 20 de minute,am presarat putin zahar granulat.

Etapa 4: Asa arata scoasa din cuptor lasam sa se raceasca si o taiem in mici patratele. E delicioasa, merge cu orice fel de gem si e rapid de facut, cind musafirii se anunta pe neasteptate. Vedeti ce gaurele frumoase se vad in zare si nu are nici un strop de praf de copt.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Ok!foarte buna!

Postat 14/01/2014, 17:44 | am gătit această rețetă
5 / 5

Gustoasa , extaraordinara si usor de preparat

Postat 05/07/2013, 16:25 | am gătit această rețetă
5 / 5

Bv

Postat 25/01/2014, 09:18
5 / 5

Super

Postat 11/01/2014, 22:22
5 / 5

F buna, doar ca trebuie albusurile batute spuma tare din oua de la tara :)

Postat 22/11/2013, 17:45
5 / 5

Arata demential!!!

Postat 13/09/2013, 10:27
...click aici pentru a vedea toate comentariile (15)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: