Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura raffaello

(4.68/5 - 222 voturi)

28 comentarii
E o prajitura incredibil de gustoasa!!!

Prajitura RaffaelloTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 750 ml frisca lichida
- 700-750 g. ciocolata alba
- lichior de cocos sau cateva picaturi de esenta de migdale
- 3 oua
- 100 g. zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 100 g. zahar
- 200 g. faina
- 1 pachetel praf copt
Preparare:

Etapa 1: Frisca lichida se pune pe foc pana ce da sa fiarba, Se adauga ciocolata si se amesteca incontinuu pana se topeste.

Etapa 2: Se adauga lichiorul sau esenta de migdale si se pune la rece peste noapte, in frigider. Inainte de a fi intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

Etapa 3: Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100g zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g. zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.

Etapa 4: Totul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace ca. 20-25 min. la 180 grade C.

Etapa 5: Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare.
Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.

Etapa 6: Totul se toarna in tava captusita cu hartie pergament si se coace la 180 grade C cca 20-25 min.



Printează pagina
De Laura Sava (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

NU inteleg reteta la ingrediente spune 100g zahar, iar in preparare am gasit 300 g zahar

Postat 09/04/2015, 13:24 | am gătit această rețetă
1 / 5

Nu se intelege nimic.

Postat 01/04/2015, 10:02
4 / 5

Cred ca o sa fie foarte buna!

Postat 31/01/2015, 13:46 | am gătit această rețetă
2 / 5

Cred ca ar fi foarte buna, dar sunt de aceeasi parere cu a comentariului de mai jos. Nu se intelege cum se perpara. Maria.

Postat 28/01/2015, 16:03
5 / 5

Prajitura arata excelent dar nu am inteles totul trebue sa faci 2 blaturi? or se face unul si se tae in jumatate. dupa ce pui crema intre blaturi trebue sa dai la cuptor iarasi? si apoi se pune crema in top aicea nu a inteles or se face 2 diferite blaturi se umple cu creama rezultata si atat. Multumesc daca putesi sa-mi raspundeti este bine dar daca nu am sa incerc sa-l fac ca arata foarte delicious

Postat 28/01/2015, 11:19
5 / 5

Foarte buna

Postat 04/01/2014, 11:42
...click aici pentru a vedea toate comentariile (28)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza



Convertor uinitați de măsură


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Placinta cu merePlacinta cu mere
Dezgustător
Delicios